Når du har behov for å finansiere små eller større prosjekter, kan et forbrukslån være et godt alternativ.
I noen situasjoner kan man angre seg etter at man har tatt opp et forbrukslån. Det kan være man har lånt et altfor stort beløp, eller at man har havnet i økonomiske problemer som følge av tapt inntekt.
For å styre unna økonomiske problemer, er det smart å lese seg opp om de vanligste fellene man kan møte på når man tar opp et forbrukslån.
Ikke ta en forhastet beslutning
Dersom man tar opp et eller flere forbrukslån uten å tenke gjennom om man faktisk har råd til det på forhånd, er en svært vanlig felle hva angår forbrukslån. Det er viktig å være bevisst på at det kan oppstå uforutsette ting i hverdagen som for eksempel en ødelagt oppvaskmaskin som må erstattes, eller en verksted-regning som må betales.
Dersom du ikke har penger liggende på en bufferkonto når disse tingene oppstår, er det veldig enkelt å se etter forbrukslån. Målet er en rask og effektiv løsning på problemet, men i samme slengen glemmer man at renten er høy.
Det kan også være slik at man ikke møter på problemer ved det første forbrukslånet man tar opp, men heller ved det andre. Problemene kan begynne å rulle dersom man flere ganger velger å ta opp forbrukslån til uforutsette utgifter, uavhengig om man øker lånet man allerede har eller tar opp et nytt lån.
Husk at jo mer gjeld man pådrar seg, jo enklere kan man møte på økonomiske problemer.
Større beløp enn det du trenger
Å få for mye gjeld, kombinert med en dårlig betjeningsevne, er en vanlig felle å gå i. Mange nordmenn sitter med betalingsproblemer grunnet høy gjeldsgrad. Derfor er det viktig å legge en plan for hvor mye man har råd til å betale på lånet hver eneste måned.
Grunnet høye renter på forbrukslån, bør man bare ta opp lån til formål som må hanskes med der og da, og som ikke kan utsettes. Alternativt kan man betale inn ekstra penger på lånet for å redusere gjelden raskere.
Ta opp lån uten å sammenligne først
Veldig mange sender inn en helt tilfeldig søknad om forbrukslån til banken, for så å takke ja til tilbudet om lån. Uten å undersøke grundig først, kan lånet være en stor fallgruve. Husk at totalkostnadene på lånet avhenger av hvilken effektiv rente man får, og her finnes det store variasjoner.
Mange unngår å undersøke rentene til flere ulike banker før de velger å godkjenne et lånetilbud. Dersom du ikke ønsker å ta opp Norges dyreste forbrukslån, bør du derfor sette av litt tid til å sammenligne forbrukslån.
I den forbindelse kan det være smart å bruke en lånemegler for å finne beste rente på forbrukslån. Lånemegleren samarbeider med veldig mange banker slik at det blir enklere å velge det lånet med de beste betingelsene, og som passer best for ditt behov.