Bruker du unødvendig mye penger på ny mobiltelefon?

Bruker du unødvendig mye penger på ny mobiltelefon?
Vurdering: 5/5

Bruker du unødvendig mye penger på ny mobiltelefon?

Et stort antall av de som skal kjøpe seg ny mobiltelefon i dag velger merkene Samsung eller iPhone. Disse har vært de to mest solgte og mest populære mobilmerkene i flere år, men de siste årene har også Huawei kommet inn på topplisten, og har til og med solgt mer enn Apple de siste årene. De nyeste modellene fra både Samsung og Apple kan raskt koste opp imot 10.000 kr eller mer, men det finnes også en rekke andre merker som er vel så bra, om ikke bedre, og som kan fås for en langt rimeligere pris.

Huawei er blant merkene som er rimeligere i pris og kan tilby en kvalitet som er minst like bra som de dyrere merkene, noe som også er en av grunnene til at mobilmerket har klatret seg raskt oppover listene over mest solgte mobiltelefoner de siste årene.

Billigere mobil, men fortsatt like bra

Mange har gjerne en generell oppfatning om at høyere pris er synonymt med bedre kvalitet, men dette er ikke nødvendigvis alltid tilfellet. Mange av de rimeligere mobilene på markedet kan levere like mye som de dyrere merkene, noe kinesiske merker som Huawei og Xiaomi har bevist. Man kan gjøre akkurat de samme tingene med en billigere mobil som man kan utføre med de dyreste, enten man ønsker å spille nettspill hos Bingo.com eller streame filmer med Netflix.

Noe mobilmerker som Huawei har vunnet kjøpere på er å tilby mobilkameraer til ypperlig kvalitet og å øke kvaliteten på bilder som er tatt med mobilen betraktelig. Samtidig bruker vi mobiltelefonen som kamera i mye større grad og i et samfunn hvor sosiale medier spiller så stor rolle som i dag, er det mange som regner et godt mobilkamera som en av de viktigste faktorene når de skal kjøpe ny mobil.

Billige og bra mobiltelefoner i 2019

Er man ute etter en rimelig mobiltelefon blant modellene fra 2019 er det flere modeller man kan velge mellom. På toppen av de billigste og beste mobilene for i år finner vi Motorola One Vision til en sum på mellom 3000 og 4000 kroner, avhengig av hvilket mobilabonnement man velger. En annen mobil som har fått en enda bedre testscore enn Motorolas One Vision er Xiaomi Mi A2. Mobilmerket er noe mindre kjent på det norske markedet fortsatt, men det kinesiske merket kan tilby en billig mobiltelefon av høy kvalitet. Mobilen koster under 3000 kroner og er både rask og har et særdeles godt mobilkamera.

Nokia har også kommet seg tilbake etter noen år med dårlige salgstall, men har de siste årene kommet med flere mobiler av bra kvalitet. Blant modellene som er både billige og bra har vi Nokia 7 Plus som koster litt over 3000 kroner hos de fleste forhandlere. Mobiltelefonen har et bra design, mye minne og lang batteritid. Også kameraet er svært bra og modellen er absolutt verdt sin plass på årets topplister. Går man noe høyere opp i pris finner man også flere av Huaweis modeller på listen.