Refinansiering av Lån

Refinansiering av Lån
Vurdering: 5/5

Refinansiering av lån ved bruk av lånemegler

Det ser alltid ut til å være mye snakk om refinansiering av lån nå og da. Du har kanskje hørt at rentene har gått ned eller tenkt på gjeldskonsolidering. Uansett motivasjon, er det avgjørende å tenke på noen fordeler ved å refinansiere lånet ditt. Her er uansett noen populære lånemeglere som kan hjelpe deg å søke refinansiering hos mange ulike banker.

Noen av de mest populære grunnene til å refinansiere lån

 • Få lån til en lavere rente enn den du har i dag
 • Din månedlige betaling vil bli redusert
 • Et boliglån med fast rente har mer konsistente månedlige utgifter
 • Gjeldskonsolidering
 • Gjøre opp studielånsgjelden
 • Skaffe midler fra boligens egenkapital
 • Forbedre huset ditt
 • Redusere varigheten på lånet ditt

Hva er refinansiering av gjeld?

Det er flere refinansieringsmuligheter fordi det kan være ulike begrunnelser for å vurdere refinansiering. Størstedelen av refinansieringen faller innenfor en av disse generelle kategoriene:

Refinansiering med sikkerhet i bolig

Med denne typen refinansiering tas det sikkerhet i boligen din, og gjør at du kan samle smålån under ett fast beløp hver måned. Slike lån er forbundet med større risiko for lånetakeren, siden du pantsetter huset ditt. Og som lavere risiko for bankene da selvfølgelig.

Refinansiering uten sikkerhet

Her snakker vi om typiske forbrukslån. Disse lånene kan du få opptil 500 000 kr, og i noen skjeldne tilfeller opptil 600 000 kr. Nedbetalingstiden er fra 1-15 år. Men skal du ta opp et forbrukslån og ikke bruke det til refinansiering av gjeld, må du betale det ned på 5 år eller mindre.

 

Refinansiering bilde

Hvilke tiltak må du ta for å refinansiere huset ditt?

I løpet av lånet kan refinansiering av boliglånet til et lån med en billigere rente spare deg for en betydelig sum penger. Som de fleste ting, må du vurdere en rekke hensyn før du bestemmer deg for om refinansiering til en lavere rente er det beste alternativet for deg. Det er mange trinn involvert i refinansiering av boliglån. I likhet med det første kjøpet ditt, bør du vurdere følgende:

 • Gjenkjenne formålet med refinansieringen. Trenger du gjeldskonsolidering, en reduksjon i månedlig betaling eller en annen tjeneste?
 • Analyser de økonomiske fordelene ved refinansiering. Vurder målene dine, gjeldende rentesatser og om gebyrene og kostnadene ved refinansiering er verdt det.
 • Finn ut hvor mye egenkapital du har i huset ditt. Å forstå gjeldende boligverdier i nabolaget ditt og hvor mye egenkapital du har på ditt eksisterende lån kan være utfordrende.
 • Få huset ditt taksert. For å fastslå boligens nåværende markedsverdi, vil du kreve en evaluering.

Ved å samarbeide med en låneekspert kan du bestemme om refinansiering av boliglånet ditt er det beste alternativet for deg når du går gjennom dine behov, refinansieringsmål, kredittscore og andre faktorer. Du må bestemme deg for om du refinansierer for å forlenge lånets varighet eller for å senke den månedlige betalingen før du begynner beregningene. Øker betalingene dine i lengde hvis du refinansierer til en lavere rente? Det kan være en begrunnelse for å gjøre det, men det er avgjørende å forstå hele kostnadene ved eventuelle potensielle langsiktige besparelser.

 

Refinansiering av kredittkort bilde

Hva er refinansiering av kredittkort?

Det er flere forskjellige måter å refinansiere kredittkort på, men de jobber alle for å redusere renten på høyrentegjelden du har samlet opp. Saldooverføring av kredittkort, personlige lån, egenkapitallån og uttak fra pensjonskontoer er noen av de mest populære strategiene for å konsolidere gjeld og refinansiere kredittkortgjeld. Hvilket valg som er best avhenger mye av en persons økonomi, kredittscore, kreditthistorie, gjeldsbyrde og andre faktorer.

Sammenligning av kredittkortkonsolidering og refinansiering

Kredittkortgjeld kan reduseres gjennom gjeldskonsolidering og kredittkortrefinansiering. Avhengig av situasjonen din, kan det være lurt å velge mellom kredittkortlån og kredittkortkonsolidering.

Å få et lån med redusert rente og bruke det til å betale ned på kredittkortene er kjent som gjeldskonsolidering. Lånet kan være sikret, i så fall pantsetter du en eiendel som hjemmet ditt som sikkerhet, eller det kan være et usikret personlig lån uten pant av noe av verdi.

Overføring av gjeld til et nytt kredittkort med høy kredittgrense og nullrente-saldooverføring er kjent som kredittkortrefinansiering.

Refinansiering av kredittkortgjelden din: Er det en god idé?

Din økonomiske tilstand kan ha nytte av å refinansiere kredittkortgjelden din, eller det er kanskje ikke det beste grepet for deg. Alt er basert på din økonomiske status. Gå for det hvis du er i god økonomisk form og ikke vil fortsette å betale penger til overdrevne renter.

Det kan imidlertid være på tide å konsentrere seg om å reparere kreditten din hvis du har problemer med å utføre månedlige betalinger og/eller har en lav kredittscore, noe som hindrer deg i å bruke saldooverføringskort og lavrentelån. Få bedre oversikt over økonomien, bedre rente, bedre betingelser og jevnt over bedre kontroll.

Når og hvordan refinansiere et forbrukslån

Med en refinansiering av personlig lån kan du bytte ut ditt nåværende lån med et nytt som kan ha en annen rente eller nedbetalingsplan. Hvis rentene har gått ned eller er lavere enn din nåværende rente, eller hvis du trenger å forlenge nedbetalingstiden, kan refinansiering være et klokt valg.

Du betaler mindre for ditt personlige lån som helhet hvis du refinansierer og er i stand til å sikre en lavere rente. Lavere månedlige minimumsbetalinger tilbys ved refinansiering til en lengre låneperiode. Ved å forlenge nedbetalingstiden på grunn av rentekostnader, vil du mest sannsynlig betale mer for lånet totalt.

 

Refinansiering av forbrukslån bilde

Hva innebærer refinansiering av privatlån?

Å søke om refinansiering av lån er å søke om et nytt lån, enten fra samme långiver eller en annen, og bruke pengene du mottar til å betale ned på det forrige. Du vil begynne å betale på ditt nye lån med ny rente og vilkår så snart prosedyren er fullført.

Det er en rekke grunner til at du kanskje ønsker å refinansiere et lån, men i en perfekt verden vil det resultere i en ny, lavere rente.

Vanligvis er målet å senke renten eller betalingen. Dersom målet er å skaffe ekstra penger til et nytt behov, kan det nye lånet potensielt være for en større sum.

Å få refinansiert et privatlån

Når du er forberedt på å refinansiere lånet ditt, start med å ta de neste trinnene.

Regn ut hvor mye penger du trenger.

Når du refinansierer et lån, erstatter du effektivt det gamle med et nytt som har andre vilkår for å betale ned på det gamle. Finn derfor ut den nøyaktige summen som trengs for å betale ned det nåværende lånet ditt før du ber om bud. Sjekk også for å finne ut om det er noen forskuddsbetalingsgebyrer pålagt av din opprinnelige utlåner som ville oppheve fordelene med refinansiering.

Det er avgjørende å vite det nøyaktige beløpet på den opprinnelige gjelden din som må refinansieres for at du skal være fri og fri for den.

Besøk banker og internettlångivere for å sammenligne priser og vilkår

Refinansiering av personlig lån krever grundig forskning; før du refinansierer, undersøk priser og vilkår fra ulike långivere. Det er avgjørende å sammenligne fordi ulike långivere kan tilby deg en annen rente og vilkår. I tillegg kan det hende at et nytt lån med lavere rente ikke er å foretrekke hvis du ender opp med å bruke mer i gebyrer totalt sett eller forlenger det unødvendig.

 

Refinansier hos din nåværende bank bilde

Kontakt din nåværende långiver

Mens du utfører undersøkelser, ikke glem din nåværende utlåner. For å beholde deg som kunde, kan de være villige til å gi deg en bedre avtale enn ditt nåværende lån.

Du har allerede et samarbeid med den banken. Långiveren din vil vurdere dine behov og avgjøre om du kvalifiserer for et nytt lån. Mange långivere vil tillate deg å sjekke prekvalifiseringen for et lån uten å bruke kreditten din.

Informer din nåværende långiver om at du vurderer å refinansiere ditt personlige lån ved å kontakte dem. Finn ut om du er kvalifisert og hva den endrede prisen og vilkårene er som de er klare til å gi.

Refinansiering av et privatlån kan ha ulemper

For noen mennesker er ikke refinansiering det beste valget. Tenk på følgende negative ting før du bestemmer deg for å refinansiere:

Ekstra utgifter: Hver gang du tar opp et nytt lån, må du kanskje betale ekstra etableringsgebyr, noe som kan redusere potensielle besparelser.

Forskuddsbetalingsgebyrer: Når du betaler ned restbeløpet på et lån før løpetiden er over, kan du bli pålagt forskuddsbetalingsgebyrer. Sjekk vilkårene for ditt nåværende lån for å se om det er noen straffer for å betale det ned tidlig, da refinansiering nødvendiggjør nedbetaling av det eksisterende lånet og erstatte det med et nytt.

Potensielt høyere renter: Å øke lengden på et lån betyr vanligvis å betale mer renter over tid. Du kan fortsatt tenke på refinansiering hvis du ønsker å minimere den månedlige betalingen din på grunn av økonomiske problemer. Bare vær oppmerksom på at den mindre månedlige betalingen sannsynligvis ikke vil resultere i langsiktige kostnadsbesparelser for deg.

 

Når skal du refinansiere bilde

Når skal du refinansiere?

Avhengig av din spesifikke situasjon kan du bestemme når du skal refinansiere. Når du kan kvalifisere for en lav nok rente til å spare penger i løpet av lånet ditt, selv etter kostnadene ved refinansiering, er det et utmerket tidspunkt å refinansiere. Hvis du har tenkt å vedlikeholde huset ditt, vil det trolig gi betydelige besparelser å senke boliglånsrenten med en halv prosent eller mer.

Før du refinansierer billånet ditt, bør du vurdere disse 4 tingene

Du kan tenke på refinansiering for å hjelpe til med nedbetaling av gjeld etter å ha tatt opp et lån for å kjøpe bil. Du kan kanskje spare penger ved å refinansiere billånet ditt for å få en lavere rente eller andre tilbakebetalingsbetingelser.

Men det er viktig å ikke bevege seg for raskt. Det beste du kan gjøre er å utføre undersøkelser og bruke litt tid på å bli kjent med refinansieringsprosessen.

Kan du refinansiere ditt billån?

Du kan refinansiere ditt billån, for å si det enkelt. Du kan refinansiere til en billigere rente hvis prisene har gått ned siden du tok opp billånet ditt, eller hvis kredittscore har blitt bedre. Ikke bare vil dette minimere din månedlige bilbetaling, det vil også senke det totale rentebeløpet du betaler i løpet av lånet.

Du erstatter ditt eksisterende lån med et nytt som har nye vilkår når du refinansierer ditt billån. Deretter vil du begynne å betale tilbake den nye gjelden på månedlig basis.

Etter å ha sett deg rundt for å evaluere kostnader, priser og spesialtilbud, kan du bestemme om du vil refinansiere med din nåværende långiver eller velge en annen. Långiveren du velger vil vurdere bilen din, sjekke kreditten din, bekrefte inntekten din og kreve bekreftelse av bilforsikring.

Hvordan sammenligne långivere og gjøre undersøkelser

Du bør sammenligne alternativene til bilfinansieringsfirmaer, online långivere, konvensjonelle banker og kredittforeninger i tillegg til alternativene til din eksisterende utlåner. Du kan være sikker på at du får det beste tilbudet på denne måten.

Husk at å be om en refinansiering for et billån kvalifiserer som en vanskelig forespørsel om kredittrapporten din, noe som kan resultere i en liten nedgang i kredittpoengsummen din. Men hvis du sender inn alle søknadene innen en bestemt tidsperiode, vil de telle som én enkelt forespørsel.

Hvilke gebyrer du må betale

Noen långivere krever en forskuddsbetaling hvis gjelden er tilbakebetalt tidlig i billånsordningen. Sjekk det nåværende lånet ditt for å se om det er noen forskuddsbetalingsstraff fordi de kan oppveie eventuelle besparelser du oppnår via refinansiering.

Du kan også bli pålagt å betale et søknadsgebyr, registreringsgebyr eller overføringskostnader, avhengig av utlåner. Noen stater vil også belaste deg for å omregistrere bilen din når du refinansierer, men kostnadene for disse kostnadene varierer avhengig av hvor du bor.

Verdien på kjøretøyet ditt

Gjør leksene dine for å bestemme verdien av ditt nåværende kjøretøy før du kontakter noen långivere. Vanligvis bestemmes dette av kjøretøyets merke, modell, år og kjørelengde.

Refinansieringsbetingelser

Still så mange spørsmål du kan mens du surfer rundt og samler så mye informasjon du kan før du søker, fordi hver långiver har forskjellige krav til refinansiering.

Avslutningsvis, er refinansiering verdt det?

Refinansiering kan kanskje hjelpe deg med å spare penger og gjøre det enklere å betale tilbake boliglånet ditt, men det krever nøye vurdering og studier først. Hvis rentene er lavere, kredittscore har økt, du ønsker å betale ned lånet tidligere, eller du ønsker å konvertere til et fastrentelån, kan du vurdere å refinansiere.

Det er også mulig å refinansiere med lengre sikt, men dette vil gi lengre nedbetalingstid og høyere rentekostnader totalt sett. Refinansiering er sannsynligvis ikke et klokt trekk hvis gjeldende boliglån inkluderer en forskuddsbetaling, du planlegger å flytte snart, eller løpetiden din er i ferd med å utløpe.