Hopp til innholdet

Refinansiere med Betalingsanmerkning

Vurdering: 5/5

Refinansiere med Betalingsanmerkning og Få Bedre Vilkår

Refinansiering av gjeld innebærer å erstatte et nytt lån med et eksisterende som gjør opp det tidligere lånets gjeld. For å gjøre hele prosessen verdt, bør det nye lånet helst tilby bedre betingelser eller funksjoner som forbedrer din økonomi. Dette kan gjelde også om du skal refinansiere med betalingsanmerkning.

Refinansiere med betalingsanmerkning via en lånemegler

Hvorfor ikke benytte muligheten til å få lån med bedre vilkår og rente ved å bruke en anerkjent lånemegler? Her har vi et utvalg av noen populære meglere du kan søke gjennom.

 

Gjeld med betalingsanmerkning

Nesten all gjeld, inkludert boliglån eller billån, kan refinansieres. Hvis det nåværende lånet ditt er for dyrt eller farlig, bør du kanskje vurdere å gjøre dette. Siden du opprinnelig tok opp lån, har kanskje din økonomiske situasjon endret seg, noe som gjør bedre lånebetingelser tilgjengelig for deg. Har du derimot pådratt deg betalingsanmerkninger, er du avhengig å refinansiere din gjeld med sikkerhet i bolig.

Når du refinansierer et lån, kan du endre noen av vilkårene, men to ting forblir de samme: Din opprinnelige lånesum vil ikke bli eliminert, og sikkerheten må fortsatt være på plass.

Du vil ikke få din opprinnelige lånesaldo redusert eller eliminert. Faktisk kan refinansiering føre til at du tar opp mer gjeld. Dette kan skje hvis du refinansierer ved å bruke uttak, når du tar kontanter ut av det refinansierte lånet for å dekke differansen mellom det og den opprinnelige lånesaldoen, eller hvis du legger utgiftene dine inn i det nye lånet i stedet for å betale dem i sin helhet.

Hvis du refinansierer med sikkerhet i bolig, men ikke foretar betalinger, kan boligen din fortsatt bli tatt av utlåner i en utleggsforretning fordi eiendommen din fortsatt kan være nødvendig som sikkerhet for lånet. På samme måte, hvis du ikke betaler tilbake det nye lånet, kan bilen din bli tatt bort.

Med mindre du refinansierer et lån til et personlig usikret lån som ikke krever eiendom med sikkerhet, er sikkerheten din konstant i fare.

 

Refinansiering bilde

Refinansieringsprosessen

Start med å se deg rundt etter långivere for å finne en som tilbyr lånevilkår som er bedre enn de i ditt nåværende lån, som du ønsker å gjøre bedre på en eller annen måte. Når du har bestemt deg for den beste utlåneren for din situasjon, kan du søke om det nye lånet.

Når refinansieringslånet ditt er autorisert og du fullfører avslutningsprosessen, vil det nye lånet i sin helhet og samtidig betale ned gjeldende gjeld. Inntil den nye gjelden er nedbetalt eller refinansiert, vil du fortsette å betale på den.

Du trenger noen få lånerelaterte fakta for å beregne et boliglån, som du kan legge inn i kalkulatoren. Å refinansiere gjeld med betalingsanmerkning gjøres på samme måte som all annen refinansiering av gjeld. Det er bare det at du må stille sikkerhet i egen bolig for å få dette til. Boligens verdi avgjør hvor mye ekstra du kan låne, og det tas selvfølgelig pant i bolig.

Dine nåværende lån og kreditter samt forbrukslån spiller også en rolle i hvor mye du kan låne på din bolig.

Det er flere mulige fordeler med refinansiering:

Hvis du refinansierer til et lån med en rente som er lavere enn gjeldende effektiv rente, kan dine månedlige betalinger reduseres. Dette kan oppstå fordi du nå kvalifiserer for en billigere pris på grunn av endringer i markedet eller kredittpoengsummen din, som ikke var til stede første gang du lånte. Særlig med store eller langsiktige lån gir lavere rente generelt betydelige besparelser i løpet av lånet.

Ved å forlenge lånets løpetid kan du forlenge nedbetalingen, men du kan ende opp med å betale mer i rentegebyr. For å betale ned tidligere, kan du potensielt refinansiere til et lån med kortere løpetid. Vurder å refinansiere et 30-års boliglån til et 15-års boliglån, som har større månedlige betalinger, men en lavere rente. Gjelden ville være nedbetalt om 15 år færre.

Hvis du kan få en lavere rente enn det du nå betaler, kan det være fornuftig å kombinere flere ulike lån til ett. I tillegg er det enklere å holde styr på betalinger når du bare har ett lån. Dette er særdeles bra hvis du har betalingsanmerkninger du vil bli kvitt. Om det dreier seg 0m 10 000 eller 500 000 kr kan du få bedre betingelser ved å refinansiere. Skal du søke om refinansiering med betalingsanmerkning bør du igjen gå for å bruke en lånemegler som kan hjelpe deg med å få ned kostnadene.

Din nye lånebetaling vil sannsynligvis være billigere enn den første lånebetalingen, enten du reduserer renten eller forlenger tiden det vil ta å betale tilbake. En sunnere månedlig kontantstrøm og mer midler i budsjettet for andre nødvendige månedlige forpliktelser er ofte resultatet.

Følgende er noen ulemper ved refinansiering:

Når du sprer lånebetalingene dine over en lang periode, vil du ende opp med å betale mer renter på gjelden din. De større kostnadene ved å låne i løpet av lånet kan oppveie eventuelle fordeler ved å senke dine månedlige betalinger.

Det kan være dyrt. Vær klar til å bruke mellom 3 prosent og 6 prosent av den utestående hovedstolen som refinansieringsgebyrer, men disse prisene varierer fra utlåner og stat. Disse kan bestå av sluttgebyrer samt søknads-, opprinnelses-, takserings- og inspeksjonsgebyrer. Avslutningsutgifter på store transaksjoner, som boliglån, kan utgjøre tusenvis av dollar.

Beste begrunnelser for refinansiering av boliglån

  • Reduser renten
  • Konsolider gjeld med høy rente
  • Bli kvitt boliglånsforsikring
  • Bli kvitt betalingsanmerkninger

Konsolider gjeld med høy rente

En refinansiering kan hjelpe deg med å forbedre kontantstrømmen og spare penger i det lange løp hvis du har en betydelig mengde høyrente-gjeld fra kredittkort, billån eller personlige lån. Så selv om du godtar et litt høyere boliglån kan dette være en smart løsning for din personlige økonomi.

Verste begrunnelser for refinansiering av boliglån

  • Bruk ekstra opplånte penger på luksusvarer
  • Ta opp lån med lengre løpetid
  • Du har nettopp kjøpt et hus

 

Banken vil at du skal refinansiere bilde

Hvorfor vil banken min at jeg skal refinansiere?

Banken din har skrevet og sendt deg en rekke e-poster som oppfordrer deg til å refinansiere gjelden din. Selv om en del av deg kanskje er spent på utsiktene til en billigere rente eller muligheten til å reforhandle lånevilkårene dine, lurer du kanskje også på hva som ligger i det for utlåner. En lavere rente må tross alt bety mindre inntekter for banken. Det er en fin idé å stille dette spørsmålet, så la oss diskutere det.

Ved å oppnå en lavere rente eller forlenge låneperioden, vil refinansiering av et lån faktisk hjelpe deg med å spare penger og administrere månedsbudsjettet ditt bedre.

Det er imidlertid et par haker, så vurder de to viktigste konsekvensene for deg.

Tenk på kostnadene

Du kan spare penger ved å refinansiere et lån siden renten er redusert, men det er utgifter involvert. Du kan for eksempel bli pålagt å betale et søknadsgebyr som gjør at banken kan tjene mer. Du må også betale tilbake avsluttende gebyrer hvis du refinansierer et boliglån.

Dette betyr imidlertid ikke at refinansiering er en dårlig beslutning. Avhengig av omstendighetene dine, kan det til og med være en vinn-vinn-situasjon. Å betale forhåndskostnadene kan være verdt i det lange løp hvis kreditten din har blitt bedre. Be om et estimat av den potensielle nye prisen fra banken eller lånegiveren din og kjør den gjennom en lånekalkulator.

Tenk på tiden

Uventet handler dette ikke bare om hvor raskt du kan behandle lånet. Hvis du vil vite om refinansiering gir økonomisk mening for deg, tenk på hvor lenge du vil bo i huset ditt eller beholde bilen din, og om pengene du sparer ved å få en lavere rente til slutt vil kompensere for kostnadene du må betale på forhånd.

I tillegg kan det hende det ikke sparer deg nok og resulterer i at du betaler mer renter enn hovedstolen hvis du når slutten av lånet ditt, si de siste 20 % før det er fullt tilbakebetalt.

Finansinstitusjonen din ønsker at du skal være fornøyd

For å hindre deg i å se etter en bedre rente andre steder, kan långivere også oppmuntre deg til å refinansiere. Banker er i stand til å beholde sine kontoinnehaveres virksomhet og gi en gunstig opplevelse for å oppmuntre til gjentakende forretninger ved å tilby de beste prisene.