Refinansiere Boliglån

Refinansiere Boliglån
Vurdering: 4.6/5

Hjemmet ditt er en økonomisk forpliktelse. En måte du kan utnytte investeringen med, altså huset ditt er ved å refinansiere. Å refinansiere boliglånet kan ha mange ulike fordeler, for eksempel å låne mer penger, senke månedlig innbetaling og forkorte lengden på lånet.

Refinansiering av boliglån kan også innebære å flytte boliglånet til en annen bank.

Oversikt over lånemeglere:

Ofte stilte spørsmål om å refinansiere boliglån

Hvor ofte du bør refinansiere boliglånet ditt er et spørsmål som ikke har noe facitsvar, men minst annethvert år kan være en rimelig generell retningslinje. Her er det avgjørende å overvåke markedsbevegelser.

Du kan muligens spare flere tusen kroner ved å refinansiere. I tillegg får du en grundig økonomisk opprydding og ofte en bedre forståelse av hvor pengene dine går.

Hvis du har fått betalingsanmerkninger eller inkassosamtaler, er dette en grunn til at refinansiering er utfordrende å få til. Inntil gjelden er nedbetalt fortsetter betalingspåminnelser og inkassovirksomhet. Men kan du stille bolig som sikkerhet er det mulig å gjennomføre.

Fordi banken har sikkerhet i boligen i form av boliglån, er renten på boliglån vesentlig lavere enn på kredittkort og forbrukslån. Som et resultat kan det å inkludere forbrukslån i boliglån spare deg penger og gi deg bedre råd.

Du kan kombinere flere lån med én rente og én nedbetalingsplan hvis deres samlede saldo utgjør mindre enn 85 % av verdien av boligen din. Hvis verdien på boligen din er vesentlig høyere enn det du har i lån, kan du som regel få bedre betingelser og lavere renter.

Nei, du må ingenting. Men det kan godt være at du får det bedre hos en annen bank. Da kan det for eksempel være en god idé å sende en samlet søknad gjennom en lånemegler, som igjen sender ut din søknad til de ulike bankene de samarbeider med for å hente inn tilbud til deg.

Få en ny taksering av boligen din utført av en agent. Du kan bestemme din egenkapitalforpliktelse i boligen når du har verdsettelsen. Finn ut hvilke lån som skal kombineres med det nye lånet. Snakk med banken. Eller la en lånemegler ta seg av oppgaven.

Eksakt hvor mye du kan låne avhenger av mange ulike saker som f.eks. gjenværende gjeld på boligen. Har verditaksten økt mens du har betalt ned på lånet? Har du andre smålån f.eks. du ønsker å samle inn under samme rentetak? Det er mange ting å vurdere ved refinansiering av boliglån.

Et godt alternativ er å øke boliglånet hvis du har vært i stand til å betale ned deler av lånet eller hvis boligens verdi har gått opp. En ny takst kan tyde på at du kan ta opp lånet og få bedre betingelser dersom boligen din har forbedret seg verdimessig.

Dersom du mottar betalingsvarsler eller inkassovarsler, kan det være utfordrende å få refinansiering. Med mindre du refinansierer, vil du ikke kunne få et usikret lån dersom du har dette. Betalingspåminnelser og inkassovirksomhet fortsetter inntil gjelden er nedbetalt.

 

Bytte bank for å refinansiere bilde

Fordeler ved å refinansiere boliglånet ditt

Hvis du vurderer å refinansiere boliglånet ditt, bør du veie kostnadene og fordelene nøye. For det første vil refinansiering frigjøre midler som du kan bruke til å betale ned gjeld. En annen fordel er fleksibiliteten til lånet. Det lar deg bruke pengene på en rekke måter, for eksempel til høyskoleutdanning, oppussing eller andre store utgifter.

Refinansiering av boliglånet kan senke renten og redusere boliglånsbetalingen. Det kan også forkorte lånetiden slik at du betaler ned lånet tidligere. Andre fordeler inkluderer muligheten til å ta ut kontanter ved avslutning, konsolidering av gjeld eller endring fra en justerbar rente til en fast rente. Du kan også kansellere private boliglånsforsikringspremier når du refinansierer.

En annen fordel er raskere egenkapitaloppbygging. For boligeiere som har råd til større utbetalinger, kan dette føre til en høyere total egenkapital over lånets levetid. Dessuten kan boligeiere med boliglån med regulerbar rente ønske å bytte til fastrentelån for å få mer forutsigbare månedlige betalinger.

Selv om det er mange fordeler med å refinansiere boliglånet ditt, er det avgjørende å veie fordeler og ulemper før du går videre. Refinansiering av boliglånet ditt er en fin måte å forbedre din økonomiske situasjon på. Det kan senke de månedlige betalingene dine, forkorte lånet ditt og gi penger til boligforbedringer.

De tre absolutt viktigste fordelene med å refinansiere

Refinansiering kan være det beste alternativet hvis du ønsker å endre boliglånets vilkår eller dra nytte av lavere renter. Refinansiering gir huseiere en rekke fordeler, hvorav noen er mer betydelige enn andre. Det er avgjørende å vurdere dine individuelle økonomiske forhold for å avgjøre om refinansiering er fordelaktig for deg.

Reduserte renter

Å sikre en billigere rente er en av hovedårsakene til at folk bestemmer seg for å refinansiere. I løpet av lånet kan dette resultere i besparelser på hundrevis eller til og med tusenvis av dollar. Det kan være verdt å refinansiere selv om det krever å betale noen kostnader på forhånd hvis du kan låse inn en billigere pris.

Hvor mye kan jeg låne bilde

Gjeldskonsolidering

Hvis du har gjeld med høy rente, for eksempel kredittkortgjeld, kan det være lurt å tenke på refinansiering for å konsolidere den. Du kan skaffe deg en billigere rente og betale ned gjelden over lengre tid ved å kombinere lånet med boliglånet. Dette kan frigjøre midler hver måned slik at du kan konsentrere deg om andre pengemål. Bare pass på etter å ha konsolidert gjelden din for å unngå å hope seg opp ekstra.

Øk kontantstrømmen

Det kan være vanskelig å få et boliglån hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har uregelmessig inntekt. Men hvis du har betalt gjelden i tide, kan du kanskje refinansiere til et lån med bedre betingelser. Kortere lånetid eller rimeligere rente er to eksempler på dette. Hvis du har problemer med å få endene til å møtes hver måned, kan dette gi et sårt tiltrengt pusterom.