Refinansiere Boliglån

Refinansiere Boliglån
Vurdering: 4.6/5

Hjemmet ditt er en økonomisk forpliktelse. En måte du kan utnytte investeringen med, altså huset ditt er ved å refinansiere. Å refinansiere boliglånet kan ha mange ulike fordeler, for eksempel å låne mer penger, senke månedlig innbetaling og forkorte lengden på lånet.

Refinansiering av boliglån kan også innebære å flytte boliglånet til en annen bank.

Oversikt over lånemeglere:

Hvor mye kan jeg refinansiere boliglånet med?

Du kan kombinere flere lån med én rente og én nedbetalingsplan hvis deres samlede saldo utgjør mindre enn 85 % av verdien av boligen din. Hvis verdien på boligen din er vesentlig høyere enn det du har i lån, kan du som regel få bedre betingelser og lavere renter.

Når er det lurt å refinansiere?

Alle som har tatt opp lån eller er i ferd med å betale ned gjelden bør vurdere å refinansiere. Ved å gjøre det får du et nytt lån med bedre vilkår enn det forrige lånet ditt, for eksempel lavere rente, mindre gebyrer eller en mer fristende nedbetalingsplan.

Hvor ofte bør man refinansiere?

Hvor ofte du bør refinansiere boliglånet ditt er et spørsmål som ikke har noen klare svar, men hvert 2. eller 3. år kan være en rimelig generell retningslinje. Her er det avgjørende å overvåke markedsbevegelser.

Er refinansiering av boliglån en smart ting?

Økonomi for enkeltpersoner kan forbedres gjennom refinansiering. Du kan kanskje spare en betydelig sum penger ved å refinansiere. En grundig økonomisk opprydding og ofte en bedre forståelse av hvor pengene dine går er også fordeler.

 

Bytte bank for å refinansiere bilde

Må du bytte til en annen bank?

Nei, du må ingenting. Men det kan godt være at du får det bedre hos en annen bank. Da kan det for eksempel være en god idé å sende en samlet søknad gjennom en lånemegler, som igjen sender ut din søknad til de ulike bankene de samarbeider med for å hente inn tilbud til deg.

Hva skal til for å få refinansiering?

Få en ny taksering av boligen din utført av en agent. Du kan bestemme din egenkapitalforpliktelse i boligen når du har verdsettelsen. Finn ut hvilke lån som skal kombineres med det nye lånet. Snakk med banken. Eller la en lånemegler ta seg av oppgaven.

 

Hvor mye kan jeg låne bilde

Hvor mye kan jeg låne?

Eksakt hvor mye du kan låne avhenger av mange ulike saker som f.eks. gjenværende gjeld på boligen. Har verditaksten økt mens du har betalt ned på lånet? Har du andre smålån f.eks. du ønsker å samle inn under samme rentetak? Det er mange ting å vurdere ved refinansiering av boliglån.

Kan man bruke boliglån til oppussing?

Et godt alternativ er å øke boliglånet hvis du har vært i stand til å betale ned deler av lånet eller hvis boligens verdi har gått opp. En ny takst kan tyde på at du kan ta opp lånet og få bedre betingelser dersom boligen din har forbedret seg verdimessig.

Er det vanskelig å få refinansiering?

Dersom du mottar betalingsvarsler eller inkassovarsler, kan det være utfordrende å få refinansiering. Med mindre du refinansierer, vil du ikke kunne få et usikret lån dersom du har dette. Betalingspåminnelser og inkassovirksomhet fortsetter inntil gjelden er nedbetalt. Men mange kommer seg ut av slike problemer med å refinansiere boliglånet for å slette inkassofordringer og betalingsanmerkninger.

De 3 viktigste fordelene med å refinansiere boliglånet bilde

De tre viktigste fordelene med å refinansiere boliglånet ditt

Refinansiering kan være det beste alternativet hvis du ønsker å endre boliglånets vilkår eller dra nytte av lavere renter. Refinansiering gir huseiere en rekke fordeler, hvorav noen er mer betydelige enn andre. Det er avgjørende å vurdere dine individuelle økonomiske forhold for å avgjøre om refinansiering er fordelaktig for deg.

Reduserte renter

Å sikre en billigere rente er en av hovedårsakene til at folk bestemmer seg for å refinansiere. I løpet av lånet kan dette resultere i besparelser på hundrevis eller til og med tusenvis av dollar. Det kan være verdt å refinansiere selv om det krever å betale noen kostnader på forhånd hvis du kan låse inn en billigere pris.

Gjeldskonsolidering

Hvis du har gjeld med høy rente, for eksempel kredittkortgjeld, kan det være lurt å tenke på refinansiering for å konsolidere den. Du kan skaffe deg en billigere rente og betale ned gjelden over lengre tid ved å kombinere lånet med boliglånet. Dette kan frigjøre midler hver måned slik at du kan konsentrere deg om andre pengemål. Bare pass på etter å ha konsolidert gjelden din for å unngå å hope seg opp ekstra.

Øk kontantstrømmen

Det kan være vanskelig å få et boliglån hvis du er selvstendig næringsdrivende eller har uregelmessig inntekt. Men hvis du har betalt gjelden i tide, kan du kanskje refinansiere til et lån med bedre betingelser. Kortere lånetid eller rimeligere rente er to eksempler på dette. Hvis du har problemer med å få endene til å møtes hver måned, kan dette gi et sårt tiltrengt pusterom.