Omstartslån

Omstartslån
Vurdering: 5/5

Omstartslån – Bli kvitt inkasso og gjeldsproblemer og få en ny start

Med et omstartslån vil banken anerkjenne at du har  betalingsanmerkninger eller inkasso for tidligere lån. Du må kunne stille med bolig som sikkerhet.

Søk omstartslån gjennom en lånemegler:


Med omtartslånet kan du kombinere all gjelden din til ett lån og bruke det til å betale ned betalingsanmerkninger, smålån og kreditter slik at du unngår at boligen din må tvangsselges.

Lån med betalingsanmerkninger, inkasso og annen gjeld nedbetales altså ved hjelp av et omstartslån. Derfor kan det kategoriseres som en form for refinansiering. Ved hjelp av et slikt lån kan du starte på nytt økonomisk og etablere nødvendige forutsetninger for å kunne betale tilbake lånet.

I et omstartslån, selv om du har betalingsproblemer, tar banken opp boliglån i huset ditt og gir deg et friskt lån. Dette betyr at selv om du opplever økonomiske vanskeligheter, vil et omstart eller restartlån tillate deg å starte på nytt. Men igjen, du MÅ kunne bruke boligen din som sikkerhet for lånet. Hvis du har et medlem av din nærmeste familie som kan være forberedt på å tjene som kausjonist, kan dette også være en løsning.

Du kan søke om omstartslån ved hjelp av lånemeglerne på denne nettsiden. Siden lånemeglerne har jobbet med slike tjenester så lenge, har de samarbeidsavtaler med alle toppbankene som tilbyr slikt.

Hvordan skiller et omstartslån seg ut fra andre typer lån?

Søkere om omstartlån prøver noen ganger å søke om et konvensjonelt boliglån, men får avslag på grunn av inkasso eller anmerkninger. De ble nektet fordi vanlige banker ikke var villige til å påta seg den risikoen som et lån til en låntaker med betalingsanmerkninger ofte innebærer.

Banker som gir lån med betalingsmeldinger påtar seg mye risiko, og tar derfor mer enn en vanlig bank. I tillegg pålegger bankene et etableringsgebyr, hvor mengden varierer fra bank til bank. Avhengig av lånestørrelsen, banken du søker hos, og situasjonen din, kan banken kreve et etableringsgebyr.

Viktigste poenger med et omstartslån

  • Gjeld refinansiert inntil 10 millioner kroner er mulig.
  • Du kan ha betalingspåminnelser, inkasso eller annen gjeld.
  • Opptil 85 % av verdien av huset ditt kan brukes til å konsolidere og betale ned gjeld.
  • Samle smålån, kreditter og betalingsanmerkninger og få en ny start.

Ikke gå for det første og beste tilbudet som dukker opp

Ikke la noen overtale deg til å stille huset ditt som sikkerhet for et lån som du kanskje ikke kan betale tilbake. Selv med eiendommen din som sikkerhet kan det være ganske dyrt å låne penger på grunn av høye renter og gebyrer. Det finnes mange typer lån og långivere (noen ganger referert til som “kreditorer”). Derfor bør du alltid bruke en lånemegler når du skal refinansiere med sikkerhet. Som for eksempel en av dem du finner øverst på denne nettsiden.

Det har vært eksempler på enkelte uærlige långivere retter seg mot huseiere som er eldre, har begrensede inntekter eller har kredittproblemer. I stedet for å vurdere din evne til å betale tilbake lånet, kan disse kreditorene gi lån basert på egenkapitalen i eiendommen din.

Refinansiering med et omstartslån - bilde

Innvirkningen konsolideringslån har på kredittpoengsummen din

Det er flere måter et gjeldskonsolideringslån kan påvirke kredittpoengsummen din. For det første, hvis du ikke er i stand til å foreta alle dine månedlige betalinger i tide, vil kredittpoengene reduseres. Dette er en negativ innvirkning som kan motvirkes av en lavere gjennomsnittsalder på kontoer.

Et gjeldskonsolideringslån vil også legge til en avdragskonto til kredittprofilen din, som diversifiserer kredittmiksen din og kan hjelpe poengsummen din. En annen negativ innvirkning av gjeldskonsolideringslån er deres effekt på betalingshistorikken din, som er den største faktoren i kredittpoengsummen din. Men samtidig er inkasso og betalingsanmerkninger noe man bør bli fri for så fort som mulig, men ikke til enhver pris.

En ny start med strammere tøyler, men likevel større frihet

Hvis du sliter med å holde tritt med betalinger, kan et gjeldskonsolideringslån være et godt alternativ. Du må imidlertid overholde den strenge nedbetalingsplanen. Dette betyr at hvis du går glipp av en betaling, kan du bli belastet med et forsinkelsesgebyr eller kredittpoengsummen din faller.

Den gode nyheten er at gjeldskonsolideringslån kan hjelpe deg med å spare en betydelig sum penger og gi et rimeligere månedlig betalingsalternativ, og ikke minst kvitte deg med negative anmerkninger som du har pådratt deg.

Lykke til!