Lån til Tomt

Finn beste lån til tomt med vår sammenligning av lånemeglere.

  • Sammenlign meget populære lånemeglere i Norge.
  • Få tilbud fra opptil hele 23 forskjellige banker og lånegivere.
  • Len deg tilbake og velg ut det tilbudet du liker best.
  • 100% uforpliktende, trygt og gratis!

Ofte stilte spørsmål om Forbrukslån (FAQ):

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet fra 5000,- kr helt opptil 500.000,- kr. I noen skjeldne tilfeller kan man låne inntil 600.000,- kr. Forbrukslånet kan brukes til hva du vil.

Søknadsprosessen for forbrukslån er ganske så rett fram. Du velger deg ut en lånemegler, som igjen søker hos mange ulike banker samtidig. Så velger du ut det tilbudet du synes er best. Husk bare på å ikke søke hos flere lånemeglere samtidig, da flere av dem samarbeider med mange av de samme bankene, og ved å søke hos flere meglere samtidig vil forsinke prosessen.

Å bruke forbrukslån som egenkapital til boligkjøp er noe vi fraråder på det sterkeste. Forbrukslån har en god del høyere rente enn et boliglån, og du vil da få to separate lån å betale på. Forbrukslån skal brukes til forbruk, og ikke bolig eller eiendom.

For å finne ut hvem som har best forbrukslån, er det enklest å sende inn din søknad via en lånemegler. Da vil megleren sende din søknad videre til mange ulike banker som konkurrerer seg i mellom med å gi deg det beste lånetilbudet. Da velger du det du synes er best.

Forbrukslån har en god del høyere rente enn f.eks. billån og boliglån. Det kan forklares med at du ikke trenger å stille eiendom som sikkerhet for lånet. Forbrukslån fåes med nominell rente fra 4.9% i Norge.

Forbrukslån er ikke farligere enn andre typer lån. Men som alltid skal man ha en plan for lånet, og man skal alltid betale ned i henhold til avtalen som inngås. Husk alltid på at du ikke låner mer enn du faktisk trenger. Forbrukslån kan brukes til mange ulike ting, som f.eks. uforutsette utgifter, eller en etterlengtet ferietur og andre ting.

Du kan søke hos de ulike lånegivere og banker selv, noe som er tidkrevende og mye arbeid. Eller du kan gå via en anerkjent lånegiver, som en av dem du finner i vår oversikt øverst på denne nettsiden. Da sendes din søknad til opptil 23 ulike banker og lånegivere samtidig, og du kan i ro og mak sette deg ned å velge ut det tilbudet du liker best.

ET FORBRUKSLÅN KAN DU BRUKE TIL HVA DU VIL!


En lys idé

Pusse opp kjøkkenet?

Du vet for eksempel at verdien på huset ditt øker betraktelig med et nytt kjøkken.

23

En Søknad

Du søker om et lån

En enkel søknad sendes gjennom en lånemegler til mange ulike banker.

Søknaden innvilges

Prosjektet kan begynne

Etter at pengene er motatt på din konto kan jobben endelig starte. Drømmekjøkkenet er på vei.

Våre samarbeidspartnere er erfarne lånemeglere som behandler din søknad trygt og effektivt.


​Når du skal sende inn din søknad via en lånemegler for å hente inn de beste tilbudene, er det viktig at du ikke sender inn søknad hos flere meglere samtidig.


Dette er fordi mange av meglerne samarbeider med flere av de samme bankene, og vil forsinke din søknadsprosess.

Lånemegler kundeservice


Søk lån til tomt hos opptil 23 banker i en søknad

Å kjøpe tomt og å bygge hus er en drøm for mange, og for å komme i mål med boligen trengs andre ting enn bare en tomt. Men det er starten på ditt hus. Banken gir deg boliglån, men for å bygge hus må huset ha et sted å stå, som også da kalles tomt.

Drømmehuset krever å stå på drømmetomta

Dersom du har funnet drømmestedet, men ikke har søkt boliglån enda, kan et lån til tomt være greit å skaffe seg, slik at man tenke på boligen og boliglån senere. En tomt koster ikke mye mange steder på landsbygda, mens i byer og tettbygde strøk kan en tomt koste mange mill. i enkelte tilfeller.

 

Våre samarbeidspartnere, gjennom Axo Finans, gir deg svar fra opptil 23 ulike banker på din søknad. Slik kan du kanskje få råd til tomt i løpet av noen dager. Bankene konkurrerer seg i mellom med å gi deg det beste tilbudet, og du velger da den banken som du synes kommer med best vilkår.

Kostnader med å bygge hus

Å bygge ditt eget hus er en drøm som går i oppfyllelse for mange. For å bestemme priser på å bygge et hus, bør man hente inn priser og anbud fra entreprenører og byggherrer. I dag er rente på lån veldig lave, men da er det fort gjort å gå i luksusfella, og bygge et større hus enn man trenger. Hvor mye plass man trenger er en individuell ting, men for stor bolig er bare et problem.

 

Husk at bank lånet alltid skal betales tilbake, så å låne mer enn man egentlig har råd til er alltid risikabelt. Alltid søk profesjonell informasjon før du skal starte med prosjektet ditt. Ta kontakt med noen som du vet har peiling på husbygging. Du kan kanskje spare mye penger da, og unngå at du betaler en høyere pris enn du burde. Dette vil også gjøre at din bank blir fornøyd.

Et byggelån kan er en god løsning for mange

I hele byggeperioden må du tenke på at alle løpende utgifter skal dekkes underveis. Da kan det være en god ide med et byggelån. Et byggelån er et midlertidig lån man har mens man er i en byggeperiode.

 

Byggelånet utbetales etter hvert som utgiftene kommer. Alle utbetalingene blir gjort til en byggelånskonto. Når byggeperioden er ferdig, omgjøres byggelånet til boliglån med tilhørende renter.

 

Et byggelån er altså en type midlertidig kreditt som brukes mens boligen oppføres. Det er selvfølgelig rammer for byggelån, slik at man kan ikke gå amok å låne over hodet. Et byggelån består av en kvartalsvis rente som er nominell.

 

Et byggelån er altså en type midlertidig kreditt som brukes mens boligen oppføres. Det er selvfølgelig rammer for byggelån, slik at man kan ikke gå amok å låne over hodet. Et byggelån består av en kvartalsvis rente som er nominell.

 

Etableringsgebyrer for byggelån kan variere sterkt fra de ulike bankene, så her må man bare sjekke rundt. Byggelån kan også kalles byggekreditt.

Tenk igjennom på forhånd hva du ønsker

Kjenn på forhånd det omtrentlige kvadratmeterhuset du ønsker å bygge. Tenk også på hvor høyt lån du er villig til å sitte med i mange år fremover. God rente får man i dag, men igjen, ikke lån mer enn du klarer å håndtere på en enkel måte.

 

Vi anbefaler at dersom du får et maksimalt lån på la oss si 4 mill, bør du ikke låne over 2,5 mill kroner. Da klarer du deg også hvis rente og gebyrer øker. Da går det helt fint med litt renteøkning, og du vil ha litt penger igjen til alt annet du behøver for å leve.

Gjør litt speiderarbeid før du bestemmer deg for tomt

Sjekk nabolaget ditt for hjem med lignende mål som huset du vurderer å bygge. Dette speideroppdraget vil gi deg en ide om hvilke typer tilgjengelige boliger som er som din. Sørg for å undersøke flere hjem.

 

Når du vet kostnaden per kvadratmeter multipliserer du dette tallet med kostnaden for huset du bygger. Dette gir deg en ganske god ide om størrelsen på lånet og hvor mye egenkapital du trenger. Et ferdig hus blir som regel dyrere enn har kalkulert med, så det er også helt på sin plass å ta inn over seg.

Kjøpe tomt

Etter at du har siktet ut den beste tomten, bør du bekrefte selgerens rett til det landet ved å be ham om den opprinnelige skjøtet og få det bekreftet av en advokat. Hvis tomteområdet har flere eiere, må du sørge for at alle blir tatt med, og at de alle er om bord for et salg. Og selvfølgelig bli enige om pris.

 

Forsikre deg om at tomten du har valgt ikke blir brukt som landbruksareal. Sørg også for at tomten ikke ligger i et reservert landområde, for i så fall vil du ikke få muligheten til et kjøp.

Din tomt kan bli mer verdt med tiden

Tomteeierskap kan være en smart investering, så lenge du inngår avtalen med bevissthet om alle risikoene og fallgruvene. Ved å utføre grundige undersøkelser kan investorer dra nytte av lave eiendomspriser og kjøpe land som vil være verdt mye mer på veien.

Litt mer nøysomhet gjør at du får det komfortabelt

Hvis du klarte å få godkjent lånesøknaden din, er du sannsynligvis ivrig etter å komme i gang med en umiddelbart. Du må imidlertid huske at det ikke er så enkelt å etablere en bolig. Om du har fått lån til tomtekjøp skal du fortsatt ha banken med deg på et boliglån.

 

Husk det vi har nevnt med å finne riktig bank, rente og vilkår for din bolig. Husk også at du skal ha 15% egenkapital i dag. Egenkapital er penger du selv må ha for å skyte inn i investeringen av din bolig.

 

Skal du bygge for la oss si 3 millioner kr. må du selv hoste opp 450 000 kr, da banken bare skal låne ut maks 85% av den totale kostnaden. Dette skal være sikkerhet for banken, og man får ikke boliglån med mindre man har tilstrekkelig egenkapital.

Tilbud på tjenester som fins på nettstedet er kun et utvalg, og må ikke tolkes som fullt dekkende for markedet. 

Vi mener fortsatt at våre leverandører tilbyr gode tjenester og er verdt å besøke.  Dette nettstedet drives med et kommersielt formål. 

Nettstedet benytter seg også av informasjonskapsler Cookies for å levere en sømløs opplevelse.

Copyright © 2021 - Finanza.no

Kontakt oss |
Personvern

kundeservice@finanza.no