Lån til Oppussing

Lån til Oppussing
Vurdering: 4.5/5

Sammenlign Lån til Oppussing

Finn deg et oppussingslån med bruk av en av våre lånemeglere.

 

  Sammenlign meget populære lånemeglere i Norge.

  Få tilbud fra opptil hele 15 forskjellige banker og lånegivere.

  Len deg tilbake og velg ut det tilbudet du liker best.

  100% uforpliktende, trygt og gratis!

Populære lånemeglere

 

Bør jeg egentlig låne penger til oppussing?

Hvordan du betaler for renoveringen av hjemmet ditt, avhenger av din økonomiske situasjon og størrelsen på prosjektet. Å spare penger på et bestemt prosjekt og bruke disse midlene er den ideelle måten å betale for oppussing.

Det er imidlertid ikke alltid mulig. Nødutgifter og større renoveringer kan gjøre finansiering nødvendig. Da bør du søke lån hos en eller flere banker. Det kan du for eksempel gjøre med en av anbudstjenestene nedenfor. Hos dem kan du søke og få svar hos opptil 15 ulike banker og lånegivere. Søk om lån til oppussing ovenfor.

Verdivurdering

Få en ny verdivurdering etter oppussing

For å avgjøre om å låne til oppussing er fornuftig eller ikke, må du ta hensyn til det månedlige budsjettet, avkastningen på prosjektet og størrelsen på prosjektet.

Klarer du å utføre en ny månedlig betaling på lån? Vil prosjektet du planlegger å gjennomføre øke boligens verdi, slik at du kan ta en ny verdivurdering? Hvor lang tid tar denne oppussingen?

Hvis du har god økonomi og prosjektet du planlegger vil øke boligens verdi, kan de ekstra finansieringskostnadene være verdt det. Hvis huset er i dårlig forfatning kan det være vanskelig å øke boliglånet for å få råd til å pusse opp.

Et forbrukslån kan da gi deg noen kroner som du trenger, og så kan du etterpå gå til banken for å få redusert renta på boliglånet. Du kan også låne penger med hjemmet ditt som sikkerhet hos enkelte långivere. Så etter at du har pusset opp viktige rom i huset, ta du ta en ny vurdering av verdien på boligen, og få resudert renta på ditt boliglån etter f.eks. 5 år.

Ikke vurder kredittkort når du skal pusse opp huset

Kredittkort er genialt for å alltid ha penger i bakhånd, men har skyhøy rente i forhold til forbrukslån. Gjerne opp i mot 20%, mens et forbrukslån gjerne har bare halvparten og mindre enn det. Dessuten får du lang nedbetalingstid på et forbrukslån dersom du ønsker det.

Et kredittkort kan være greit for mange andre ting. Dersom du skulle få uforutsette utgifter, og har behov for å låne penger fort. De beste kredittkortene gir deg ofte 30-50 dagers betalingsutsettelse. Da betaler du ikke renter på lånet så lenge du betaler tilbake lånet innen fristen. Slik får du muligheter til å få inn penger til betale tilbake.

Men for oppussing vil vi fraråde kredittkort på det sterkeste. Lån heller pengene i banken og øk verdien på boligen slik. Les mer om det nedenfor.

Kredittkort

Risikoer forbundet med kredittkort

Det er noen risikoer forbundet med å gjøre store boligforbedringskjøp på et kredittkort. Hvis du ikke kan betale tilbake balansen før rentefriperioden utløper, kan du møte eksepsjonelt høye renter – mye høyere enn andre låneløsninger for boligoppussing.

Hvis du bruker det vanlige kortet ditt i stedet for et introduksjonskort, må du betale hele beløpet tilbake i neste faktureringssyklus – vanligvis en måned – hvis du vil unngå renter. Med variable renter kan det beløpet du betaler i eff rente også øke når markedsforholdene skifter.

Kjøkken og bad er de dyreste rommene å pusse opp

Nordmenn er de som bruker mest på oppussing av alle euroeiske land. Vi ser det som helt nødvendig, selv om det kanskje ikke alltid er det. Vi vil ha et fint og praktisk kjøkken, et stort flott bad med alle bekvemmeligheter som både dusj og badekar.

En kjøkken innredning kommer fort på 100.000 kr eller mer, og så kommer arbeidet i tillegg. Kan du gjøre det meste selv er absolutt noe du sparer penger på, men de fleste vil nok ha behov for kvalifisert bistand. Dette er ikke gratis. Så her må man hente inn tilbud fra flere håndtverkere i tillegg til et lån til kjøkken.

Badet skal utføres av noen som er våtromsertefisert. Grunnen til det er at det er både vann og strøm på et baderom, og hvis du får vannskader på grunn av at jobben ikke er korrekt utført, vil ikke forsikringen dekke det. I tillegg kan det være farlig på grunn av at badet har innlagt strøm.

byggelån

Ved totalrenovering av hus er byggelån det smarteste

Siden et byggelån tar utgangspunkt i verdien på boligen etter at opussingen er fullført, og ikke dagens verdi, kan dette være en grei løsning for mange som har et stort prosjekt. Banken er derimot veldig kritisk til lånetakeren, og vil måtte ha tillit til søkeren fordi slike lån er knyttet til høyere risiko enn vanlige boliglån.

Et byggelån passer først og fremst for deg som skal bygge nytt hus, eller renovere hele eller store deler av et gammelt hus. Byggelånet utvides etter hvert som byggingen / renoveringen pågår, og utbetales når nye fakturaer i forbindelse med byggingen tilkommer. Dette er det samme som å øke boliglån for å kunne gjøre nødvendige forbedringer.

Da vil du få flere tilbud, slik at du kan sammenligne renten og vilkår og nedbetalingstid ut ifra dine ønsker og beløpet du ønsker utbetalt til din konto. Bedre rente oppnås ved å sende søknaden til flest mulig. Dette gjør Uno Finans best av alle, og sender til hele 23 banker i en og samme søknad.

For små prosjekter er forbrukslån det beste

Skal du pusse opp bare et rom eller to, og trenger noen ti-tusener for å komme i mål, er et forbrukslån det enkleste og beste. Lånet betales tilbake i henhold til avtalen du har gjort med din bank, og har ingenting med boliglånet å gjøre.

Men husk at det er alltid lurt at du ikke låner mer enn du trenger. Bolig er en bra investering, men ikke til enhver pris. Lykke til.