Lån til Møbler

Lån til Møbler
Vurdering: 4.3/5

Søk lån til møbler

En god ide når det kommer til å søke lån, er å sende søknad til så mange banker som mulig. Da kan du velge det lånet som gir beste vilkår. Men dette er en tungvindt prosess, som nå enkelt kan omgås ved å benytte tjenestene til en seriøs lånemegler. De lar bankene konkurrere seg i mellom om å gi deg det beste lånetilbudet. Du trenger bare sende en enkelt søknad.

Populære lånemeglere

Lån til møbler – 2 metoder som fungerer

Hvis du ikke har penger til å kjøpe møbler, kan et personlig forbrukslån eller et rentefritt lån fra forhandleren være alternativer som fungerer. Begge oppnår samme mål, men den ene metoden er ofte dyrere og utgjør mer risiko enn den andre.

Før du begynner å handle etter de perfekte møblene til hjemmet ditt, bør du forstå hvordan møbelfinansiering fungerer for å vite hvilket alternativ som er mest fornuftig for din økonomiske situasjon.

Hvordan møbelfinansiering fungerer

Møbelfinansiering innebærer å ta opp lån for å dekke kjøpesummen på møblene. Det forhindrer at du må punge ut med en stor sum penger på en gang, og du kan strekke ut tilbakebetalingene over tid.

Både personlige lån og butikkfinansiering brukes ofte til å finansiere møbler. Det er generelt sett ingen begrensninger på hvordan du kan bruke pengene fra et personlig lån. For å illustrere, hvis du blir godkjent for 50.000 og møblene dine bare koster 40.000, står du fritt til å bruke de resterende 10.000 slik du finner passende.

Hvis du finansierer internt, brukes lånet automatisk til å dekke transaksjonen, og du vil ikke motta noen midler direkte.

Finansiering i butikk

Mange møbelbutikker tilbyr å finansiere. Det er enkelt å registrere seg for, og mange tilbyr lån med en salgsfremmende gunstig rente for de første 12 til 24 månedene. Hvis du tror du kan betale ned lånet før den perioden er ute, kan dette alternativet være en løsning for deg.

Men mange av disse avtalene kommer med en klausul om utsatt rente. Dette betyr at hvis du ikke er i stand til å betale tilbake lånet ved slutten av kampanjeperioden, blir alle renter du måtte betale lagt til lånet ditt. Siden renten på disse lånene vanligvis er rundt 20 % til 30 %, kan den øke raskt.

Personlige lån / Forbrukslån

Personlige lån eller forbrukslån som det også heter er et populært alternativ for folk som ikke ønsker å bruke butikkfinansiering til å kjøpe møbler. For å få den beste avtalen på et privatlån, bør du ha god kreditt og lav gjeld i forhold til inntekt. Personlige lån varierer vanligvis fra 5000 til 500.000, men du kan finne långivere som tilbyr så lite som 1000 og så mye som 600.000.

Rentene har en tendens til å løpe fra rundt 5% og opptil 30% avhengig av hva slags avtale du blir tilbudt, og løpetiden strekker seg ofte mellom ett og femten år. Selv om du kanskje ikke kan dra nytte av avtalen med 0 % rente med et personlig lån, er det mindre risikabelt. Og hvis du går med en utlåner som ikke krever en forskuddsbetaling, kan du spare renter ved å betale tilbake tidlig.

Fordeler og ulemper med å låne penger til møbler

Hvis du trenger å kjøpe møbler, men ikke kan betale for det på forhånd, er et personlig lån et levedyktig alternativ. Et personlig lån lar deg låne penger til ethvert formål, og jo sterkere kredittscore du har, desto mer sannsynlig vil du få en rimelig rente.

Å låne via et personlig lån til møbler er vanligvis bedre enn å makse ut et kredittkort og samle opp en saldo. Ikke bare krever kredittkort generelt mye høyere renter, men for mye kredittkortgjeld kan skade kredittpoengsummen din.