Lån med Betalingsanmerkning

Lån med Betalingsanmerkning
Vurdering: 4.6/5

Lån med betalingsanmerkning – Er dette i det hele tatt mulig?

Ja, det er det heldigvis. Men det krever at du har eiendeler som kan stilles som sikkerhet for det nye lånet. Her er noen banker som er spesialister på lån med betalingsanmerkninger.

Betalingsanmerkninger – Er alt håp ute?

Handel på kreditt har alltid vært en mulighet mellom partene. I mange tilfeller er det grunnleggende tillitsprinsippet det som ligger til grunn for det hele.

En betalingsanmerkning er ikke en garanti for at en bedrift eller privatperson blir svartelistet. Når inkassokravet er betalt, fjernes betalingsanmerkningen.

Norge er et land hvor kreditthandel er vanlig. Dette inkluderer fakturering etter kjøp av varer og tjenester, eller bruk av kredittkort. Selskaper som nekter kreditt til kunder vil føre til en nedgang i økonomien.

lån med inkasso bilde

Hva betyr betalingsanmerkninger for din evne til å få lån?

En betalingsanmerkning er mer sannsynlig å dukke opp på kredittrapporter som forsinket betaling, innkreving eller forfalte kontoer. En betalingsanmerkning indikerer for en utlåner at den enkelte er mer sannsynlig enn andre til å misligholde fremtidige lånebetalinger. Dette kan føre til tap av penger for utlåner.

De fleste långivere velger å tilby til kun til låntakere som ikke har anmerkninger for å redusere risikoen. Mens andre långivere ser på dette som en forretningsmulighet, og tilbyr lån til låntakere med dårlig kreditt. Disse lånene må sikres med pant i fast eiendom.

Er lån med betalingsanmerkning riktig for deg?

Det er to hovedgrunner til at folk søker om lån med betalingsanmerkning. Den første grunnen er å skaffe penger til uforutsette utgifter, som f.eks. bilreparasjoner, tannlegeregninger, advokatutgifter eller andre situasjoner som raskt kan oppstå og forårsake mye stress og bekymring. Det andre er ønsket om å forbedre sin kredittverdighet og starte på nytt med blanke ark.

Det er en god sjanse for at du har brukt opp alle finansieringskilder, men det er finnes alltid alternativer. Det er det 21. århundre, og långivere er tilgjengelige for å gi raske personlige lån til personer med dårlig kreditt. Har du egen bolig er det et knippe med banker som er villige til å gi deg lån selv om du har betalingsanmerkninger.

gjeld bilde

Hva er et konsolideringslån for gjeld?

Et gjeldskonsolideringslån lar deg konsolidere og betale ned flere gjeldsposter på en gang – for eksempel kredittkortsaldoer, kredittkort eller forbrukslån, og gir deg bare én månedlig betaling.

Denne betalingen vil ha en lavere rente enn din nåværende gjeld. Dette kan hjelpe deg å spare penger og komme deg raskere ut av gjelden.

Er et gjeldskonsolideringslån en god idé?

Gjeldskonsolidering er generelt sett et godt alternativ hvis du sliter med å betale tilbake gjeld og har høy nok rente allerede. Her er noen fordeler med lån med betalingsanmerkning:

Dette sparer rentekostnader. Den største fordelen med gjeldskonsolidering er besparelser på renter. Ved å konsolidere gjeld til en lavere rente vil du spare penger. Noen få prosentpoeng kan utgjøre en enorm forskjell i hvor mye renter du sparer.

Dette kan hjelpe deg å betale ned gjelden din raskere. Så lenge du har råd til de månedlige avdragene, kan du velge en kortere nedbetalingstid for et konsolideringslån.

Det gjør hele prosessen enklere. Et gjeldskonsolideringslån vil tillate deg å konsolidere flere gjeldsposter til én betaling. Faste vilkår er også tilgjengelige for gjeldskonsolideringslån. Dette vil hjelpe deg å holde deg motivert og holde deg på sporet.

Dette kan bidra til å bygge opp kredittverdigheten din. Et konsolideringslån for gjeld lar deg starte med blanke ark, og med full kontroll på din gjeld og økonomi.

Forstå sikrede lån

Personlige lån og bedriftslån kan være sikret eller usikret. Et lån uten sikkerhet krever ingen sikkerhet. I stedet vil utlåner tillate deg å låne basert på din økonomiske historie og kredittscore.

Lån med sikkerhet krever sikkerhet for å kunne låne. Dette kan være eiendommen du bruker til å kjøpe pengene. For eksempel er et boliglån for å kjøpe et hus sikret av boligen. Det samme gjelder billån.

Långiver kan beslaglegge sikkerheter som er brukt for å sikre lånet hvis du unnlater å betale eller misligholder lånet. For eksempel kan en utlåner starte en tvangsprosess for et boliglån. Inntektene vil bli brukt til å tilbakebetale boliglånets mislighold.

Bedriftslån

Selv om sikret bedriftslån er mulig, er usikrede lån også tilgjengelig. En sikret type lån er et utstyrslån. La oss si at du er en entreprenør og trenger å kjøpe en dumper. For å betale for utstyret kan du få et utstyrslån sikret av dumperen du planlegger å kjøpe. Du mister ikke utstyret hvis du betaler lånet i tide.

Sikrede bedriftslån kan kreve at du signerer en personlig garanti. Hvis bedriften din misligholder lånet, vil du være personlig ansvarlig for all gjeld. Hvis virksomheten din har kontantstrømproblemer, kan du bli saksøkt personlig for misligholdte lån.

Hvilken sikkerhet brukes for å sikre et lån ?

Lån med sikkerhet er ofte den beste og mest effektive måten å få store summer på. Så lenge loven tillater det, kan nesten alt brukes som sikkerhet. Långivere vil ha eiendeler som er enkle å samle inn og som lett kan konverteres til kontanter. Avhengig av om lånet er for personlig eller kommersiell bruk, vil hvilken sikkerhet du bruker sannsynligvis avgjøre hvilken eiendel du skal bruke. Dette er eksempler på sikkerheter:

 • Eiendom (Hus, hytte, Leilighet)
 • Biler og andre kjøretøy
 • Maskineri og utstyr
 • Investeringer
 • Poliser for forsikring
 • Samleobjekter og verdisaker

Hva skjer hvis du misligholder et lån med betalingsanmerkninger?

Långiveren vil sannsynligvis ta tilbake sikkerheten som ble brukt for å sikre lånet etter noen få tapte betalinger. Du er ansvarlig for eventuelle differanser hvis eiendelen banken har overtatt ikke selges for nok penger til å betale ned lånet ditt.

Det er alltid en god idé å ringe utlåneren din så snart du vet at du mangler betalinger for å se om du kan forhandle frem en låneendring som lar deg beholde hjemmet eller bedriften din. En dialog med dem du skylder er smart, og da fremstår du som ærlig, fremfor å bare la det skure å gå til du står med inkassogjeld opp til ørene, og ingen vei til å komme ut av den heller.

Hvorfor er det vanskelig å få lån med betalingsanmerkning?

Som lånekunde er man alltid ansett som en viss risiko for banken. Har du plettfri kreditthistorikk er du ansett som en trygg kunde. Har du derimot mange betalingsanmerkninger, er du sett på som en høyrisiko kunde, og vil mest sannsynlig ikke få nye lån før du gjør opp gammel gjeld.

Å låne ut penger er ikke noe bankene gjør uten å ta sine forholdsregler. Derfor blir man alltid kredittsjekket når man skal låne penger. Bankene har dette som rutine, og det er det mange andre institusjoner og bedrifter som gjør også. Som for eksempel mobilselskaper. Jeg er litt uenig i at mobilselskapene på død og liv skal kredittsjekke deg, da de risikerer at du skylder dem en månedsavgift til 2-300 kr, og så stenger de bare telefonen hvis du ikke betaler. Så risikoen til dem er ikke særlig høy.

Derfor er det flere mobilselskaper som tilbyr abonnement selv om du har betalingsanmerkninger. Som f.eks. OneCall. Uansett, så gjør ikke de norske bankene dette unntaket. Skal du ha lån, må du stille sikkerhet dersom du har inkasso registrert på deg. Som regel er sikkerheten din egen bolig.

Hvilke banker kan hjelpe deg med lån med inkasso?

For noen år siden fantes ikke denne muligheten, men da Bluestep Bank AB åpnet sine dører i Oslo i 2010, fikk mange hjelp til å refinansiere sine lån. De har hele tiden hatt det som hovedfokus å hjelpe kunder med å finne økonomiske løsninger, som normalt sett ikke kunne få låne penger i vanlige banker.

Etter hvert som tiden har gått, har det dukket opp flere og flere banker som tilbyr denne typen lån. Vi kan nevne blant andre Bank2, Kraft Bank, MyBank og Nordax Bank. Det finnes også flere professjonelle lånemeglere som hjelper deg med å sende en samlet søknad til flere av disse bankene, for å se hvor du kan få den beste avtalen. Vi skal omtale 3 av dem her:

Uno Finans

Uno Finans

Uno Finans er en relativt ny lånemegler, og de åpnet dørene i 2018. På disse 3-4 årene har de etablert seg som en seriøs og populær aktør, med hele 5 stjerner i TrustPilot på over 1000 anmeldelser. Brukerne rapporterer ting som «Positiv Opplevelse», «Professjonelle», «Høy Standard», «Raskt Svar» og «Effektiv Behandling».

Uno Finans tilbyr følgende finanstjenester: Forbrukslån, Boliglån og Refinansiering. Å søke om lån gjennom Uno Finans gjør at bankene vet at de blir sammenlignet, og du vil ofte tjene på dette i form av lavere rentetilbud enn du ellers ville ha fått.

De sammenligner lån fra hele 20 banker, og er dermed en av dem som har flest banker som konkurrerer om å gi deg et lån. De er eksperter på å få samlet smålån og kreditter under ett nytt rentetak.

Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Okida

Okida

Okida er annen lånemegler som har fått toppscore på TrustPilot med over 200 anmeldelser. Okida ble startet i 2017 som Finanstipset.no, men byttet navn til Okida i 2021. Okida samarbeider med 8 banker, og har spesialisert seg på refinansiering med sikkerhet i bolig, sikrede lån, lån med betalingsanmerkning og flytting av boliglån.

Brukere på TrustPilot har skrevet ting som «Sparte 5000 kr i måneden», «Fikk hjelp tross avslag alle andre steder», «Hyggelig hjelp», «Rask og Professjonell», «Enestående» og «Absolutt å anbefale». Med 4,9 stjerner i snitt er det liten tvil om at Okida er en seriøs aktør som vil det beste for kundene sine.

Selv sier de at de er raske, og dette gjenspeiler seg også blant mange av vurderingene de har mottatt.

Eff rente 5,34% ved lån på 2 mill. o/25 år, kostnad kr. 1.582.298, totalt kr. 3.582.298

Mileni

Mileni

Mileni er et aksjeselskap som ble stiftet i 2018, og har ca 10 ansatte per d.d. Mileni har spesialisert seg på å samle forbrukslån, refinansiering med sikkerhet og lån med inkasso / betalingsanmerkninger. De kan også være behjelpelige med å få stoppet tvangssalg av bolig.

Nok et selskap som har fått god kritikk hos TrustPilot, og har så langt 4,9 stjerner i snitt de også. Anmeldelsene sier slikt som «Superfornøyd», «Flink og hjelpsom», «Utrolig dyktige», «Strekker seg langt», «Rask behandling» og «Trygt og godt». Av over 440 anmeldelser har de 97% med 5 stjerner og kun 1 dårlig anmeldelse. Vi har sett nærmere på den, og det ser ut til at kunden har misforstått reglene for refinansiering.

Mileni er rangert som nr 2 av de 3 beste bedriftene under kategorien «Finanskonsulent» hos TrustPilot. Mileni samarbeider med 8 spesialbanker.

Effektiv rente 5,58% v2 millioner o/25 år, kost kr. 1.659.238, totalt kr 3.659.238

5 grunner til at du bør betale ned gjelden din

Å betale ned gjeld krever mye motivasjon. Hvis du ønsker å opprettholde momentum i gjeldsnedbetalingen, må du hele tiden minne deg selv på hvorfor du ønsker å komme deg ut av gjelden.

Hvordan vil det å betale ned forfalte regninger forbedre livet ditt? Hva kan du gjøre nå som du ikke kan når du er gjeldfri? Hvis du leter etter motivasjon for gjeldsnedbetaling, bør du vurdere disse fem grunnene.

Bruk penger på ting du liker (uten å føle deg skyldig)

Å ta på seg gjeld for å betale for ting gir deg mindre penger til å gjøre de tingene du virkelig ønsker å gjøre i livet.

Dessverre fører dette til at mange setter seg dypere i gjeld. De har ikke råd til å kjøpe ting på grunn av gjelden sin, så de låner mer for å gjøre kjøp til de når slutten av lånetauet. Å betale ned gjelden bryter syklusen og lar deg bruke pengene dine på ting du virkelig ønsker.

stress bilde

Reduser stressnivået ditt

Gjeld kan forårsake ekstra stress fordi du er bekymret for hvordan du skal dekke alle dine gjeldsbetalinger og andre levekostnader. Litt stress nå og da er ikke skadelig, men kronisk stress kan føre til alvorlige helseproblemer som migrene og til og med hjerteinfarkt. Gjeldsletting kan bokstavelig talt redde livet ditt i noen tilfeller.

Begrens antall regninger du betaler

Jo flere du skylder penger til, jo flere regninger må du holde styr på og betale. Når du er gjeldfri får du færre regninger i posten hver måned. Du har bare noen få månedlige utgifter å bekymre deg for, for eksempel verktøy, forsikring og mobiltelefontjenester – som alle ikke krever minimumsbetalinger, rentekostnader eller langsiktige forpliktelser. Et lån med betalingsanmerkning vil hjelpe deg å få samlet din gjeld.

Øk dine fremtidige inntekter

Når du tar opp et lån eller bruker kredittkort, låner du rett og slett av din fremtidige inntekt. Så, enten du bruker 10 000 eller 100 000 i dag, vil det bli trukket fra det du tjener i fremtiden.

Gjeld senker i realiteten din fremtidige levestandard ved å gi deg mindre penger å leve for enn du har i dag. Få mest mulig ut av din forventede inntekt ved å ta skritt for å eliminere gjeld. Første steg kan være et lån med betalinganmerkning, slik at du får kontroll på gjelden du har først.

Bli fri fra långivernes kontroll

Du får ikke ta økonomiske beslutninger så lenge du har utestående gjeld; det gjør långiverne dine. De bestemmer hvor mye og når du betaler dem. I noen tilfeller kan de øke renten og minimumsbetalingen samtidig som de gir deg mindre enn to måneder til å justere budsjettet ditt for å møte kravene deres. Å betale ned gjelden din og bli gjeldfri gir deg full økonomisk kontroll.

Er det noe spesielt å tilby lån med betalingsanmerkning?

Flere banker som gir lån med betalingsanmerkning har spesialisert seg på akkurat dette. Andre banker tilbyr rett og slett ikke denne muligheten for sine kunder. De vi anbefaler strekker seg ekstremt langt for å finne en god løsning på dine gjeldsproblemer.

Å ha betalingsanmerkninger og inkasso kan skape store problemer for mennesker, og er en situasjon som man helst bør komme seg ut av fortest mulig. Et lån med betalingsanmerkninger kan være løsningen du ser etter. Betalingsanmerkninger og inkasso blir fjernet med å ta opp et nytt lån som tar sikkerhet i boligen din. Da får du en ny start, og får en din nye økonomiske situasjon. Ved å bruke en lånemegler, vil du få lån med lav rente. I allefall den laveste mulig å få i ditt tilfelle.

Slik kan du søke om lån med betalingsanmerkning

Velg deg ut en av leverandørene ovenfor. Send inn en samlet lånesøknad. Sett deg tilbake og vent på at tilbudene blir tilsendt deg. Så fort du har valg deg ut en bank og et lån du liker, aksepterer du tilbudet, og pengene blir utbetalt.

Banklån har både fordeler og ulemper

Et lån er en sum penger oppnådd med den hensikt å tilbakebetale den over en forhåndsbestemt tidsperiode. Lånets størrelse, lengde og rente vil alle påvirke hvor mye som må betales tilbake.

Generelt er lån best egnet for:

 • Betale for eiendeler, som datamaskiner og kjøretøy
 • Oppstartspenger
 • Situasjoner der hvor mye penger du trenger ikke vil variere

Lånebetingelsene og -rentene vil variere mellom långivere og reflektere risikoen og utgiftene banken pådrar seg for å gi finansieringen. Priser og vilkår kan forhandles for større kvanta.

Banker vil bare låne penger til bedrifter hvis de kan garantere tilstrekkelig avkastning på investeringen, ta hensyn til misligholdsrisiko og betale for administrative kostnader. Banken din vil ha et solid grep om selskapet ditt hvis du og dem har et langvarig forhold. Dette vil gjøre det lettere for dem å anbefale den beste pakken for dine økonomiske behov.

Ulempene med lån

Din overholdelse av visse betingelser, for eksempel levering av kvartalsvis ledelsesinformasjon, vil være nødvendig for større lån.

Siden du kan betale renter på penger du ikke bruker, er lån ikke veldig fleksible.

Hvis kundene dine ikke betaler deg i tide, kan det være vanskelig for deg å foreta de månedlige tilbakebetalingene dine.

Lån kan noen ganger være dekket av din personlige eiendom, for eksempel hjemmet ditt, eller eiendelene til selskapet ditt. Selv om sikrede lån kan ha lavere rente enn usikrede, kan hjemmet ditt eller andre verdisaker være i fare hvis du ikke klarer å foreta betalingene.

Dersom du ønsker å betale ned på lånet før perioden er ute, kan det være gebyrer involvert, spesielt hvis renten er fast.

Når lån er upassende

Det er ikke en smart idé å få et lån for vedvarende kostnader fordi det kan være vanskelig å betale. Den ideelle måten å betale for løpende utgifter på er med kontanter fra salg, potensielt med en reservekassekreditt.

bank bilde

Historien til lån og banker

Verdens kjøpmenn, som lånte ut korn til bønder og handelsmenn som fraktet produkter mellom byer, var de første prototypebankene i bankvesenets historie. Assyria, India og Sumeria opplevde dette omtrent 2000 før Kristus. Långivere med hovedkontor i templer ga senere lån mens de tok innskudd og håndterte valutaveksling i antikkens Hellas og Romerriket. Gamle kinesiske og indiske ruiner fra denne tidsperioden inkluderer også tegn på pengelån.

Fra Nord-Italia spredte bankvirksomhet seg over hele Det hellige romerske rike, og på 1400- og 1500-tallet nådde det Nord-Europa. En rekke betydelige fremskritt som skjedde i Amsterdam under den nederlandske republikken på 1600-tallet og i London fra 1700-tallet kom etter dette. Det 20. århundre så betydelige endringer i måten banker opererte på, samt en dramatisk utvidelse i størrelse og geografisk rekkevidde takket være fremskritt innen telekommunikasjon og databehandling. Mange banker sviktet som følge av finanskrisen 2007–2008, inkludert noen av de største bankene i verden. Dette utløste intens diskusjon om bankregulering.

Før den store depresjonen var boliglån fem til ti-årige lån som krevde refinansiering eller en betydelig betaling for å bli tilbakebetalt. På grunn av disse strenge forholdene og fallende boligverdier, var 10% av alle amerikanske hjem tvangssolgt innen 1935.

4 ting du må gjøre før du låner penger

 1. Sørg for at du forstår lånebetingelsene.

 • Hvor mye renter du betaler
 • Hva hele lånet koster
 • Hvor lang tid du må betale tilbake det du skylder
 • Hvor mye du må betale per måned
 • Om den månedlige betalingen eller renten kan øke
 • Om du kan pådra deg gebyrer hvis du betaler ned lånet tidligere enn forventet

Identifiser beløpet du faktisk trenger å låne

Å låne koster deg penger siden du må betale renter, selv i beste fall. Det er også en mulighetskostnad fordi du bruker penger fra fremtiden som du ennå ikke har tjent til å betale hovedstol og renter, noe som betyr at du ikke vil kunne bruke dem til andre formål.

Å begrense låneopptaket er avgjørende for å unngå å bli overdreven og gi långivere så mye av pengene dine at det blir vanskelig å nå andre økonomiske mål, inkludert sparing til pensjonisttilværelsen.

Ta med betalingene i din månedlige utgiftsplan

Du godtar å foreta betalinger for en forhåndsbestemt tidsperiode når du låner penger. Lånets vilkår vil avgjøre det nøyaktige tilbakebetalingsbeløpet og tidsplanen.

Sørg for at betalingene du godtar er håndterbare i løpet av lånet. Hvis du ikke gjør det, risikerer du å misligholde, noe som kan skade kreditten din og føre til rettslige skritt. For å sikre at du har råd til betalingene, spør utlåner hva dine månedlige utgifter vil være og ta dette inn i budsjettet ditt.

Sammenlign ulike långivere

Til slutt bør du lete etter den høyeste prisen før du tar opp et lån. Prøv å samle inn tilbud fra en rekke banker, kredittforeninger og internettlångivere, da det kan være betydelig variasjon mellom långivere når det gjelder priser og kostnader.

Til slutt

Når du nå skal prøve å få lån med betalingsanmerkning hos en lånegiver, enten det er 5000 eller 500 000 kr, så er det viktig at du ikke låner mer enn du faktisk trenger. Dette er det viktigste å tenke på når du skal søke lån. Muligheter for lån fins det for de fleste som har sikkerhet å stille. Husk at du må være over 18 år for å kunne søke.