Kredittkort uten inntekt

Kredittkort uten inntekt
Vurdering: 4.5/5

Mulighetene for kredittkort for dem uten inntekt

På grunn av markedspress blir Visa og Mastercard for de som er arbeidsledige eller ikke har fast inntekt mer og mer tilgjengelig.

Å få et kredittkort uten jobb eller fast lønn er på langt nær umulig, selv om at mulighetene er færre enn om du hadde hatt fast inntekt.

3 kredittkort for dem som er uten inntekt eller fast jobb

Kan jeg få kredittkort hvis jeg er arbeidsledig?

Mens du som hovedregel må betale mer for kredittkortet ditt hvis du er arbeidsledig, men ved å lese guiden vår og sammenligne kort online, kan du forsikre deg om at du får en best mulig avtale, og få et kredittkort med ulike fordeler som passer best for deg. Maks kreditt på norske kort er som regel opptil 150.000 kr.

Mange kort i Norge har maks kreditt på 100 000 kr og en effektiv rente på rundt 18 – 27%. Credits Gold er eksempelvis et kort som har relativt lav effektiv rente. Supreme Card Gold er i motsatt ende med hensyn til eff rente.

For de som mangler fast inntekt, vil det være vanskeligere å skaffe seg kort når man gjennomgår en kredittsjekk. Uansett om du er arbeidsledig, selvstendig næringsdrivende eller har en frilanserkontrakt, er det noen få kort tilgjengelig for de uten vanlig ansettelse.

En rekke långivere tilbyr kort til personer uten jobb eller som for tiden er arbeidsledige. Långivere vet at det noen ganger er midlertidig å være uten fast inntekt, og i løpet av COVID-19-situasjonen har mange mennesker måttet lete etter alternativ jobb fordi de har mistet den jobben de hadde.

En av konsekvensene av pandemien er at folk har slitt med å holde økonomien på sporet. Hvis dette har skjedd deg, og du har opplevd restanser eller vanskeligheter med å tilbakebetale kreditt, utelukker dette deg ikke fra kredittkorttilbud.

Du bør imidlertid være forsiktig med å ta på deg mer kreditt hvis du allerede har økonomiske problemer, og har behov for å spare penger.

kredittverdighet

Dårlig kredittverdighet

Det samme gjelder for de med dårlig kredittverdighet. I begge tilfeller må du snuse rundt, men du vil kunne finne et kort som passer for din situasjon.

Et kredittkort er en type kredittkort som er spesielt designet for personer i denne situasjonen. Kredittbyggingskort vil vanligvis komme med en lav grense som er komfortabelt innenfor dine behov.

Tanken er at du enkelt kan låne og betale kreditten din, og dermed forbedre kredittpoengene ved å demonstrere din evne til å betale ned gjeld.

De fleste kredittkort av denne typen krever en årlig opptjeningsterskel, vanligvis på rundt 100.000, men andre krever bare at du har litt inntekt.

Dette er rett og slett fordi uten bevis på noen form for inntekt, er det ingen måte for kredittkortselskapene å være sikre på at du faktisk vil kunne betale tilbake kreditten du skylder.

I tillegg til et minimum inntektsnivå, vil det være forskjellige andre betingelser du må oppfylle for å kunne ta ut et kredittkort hvis du er arbeidsledig.

Ting som vil bli tatt i betraktning inkluderer hvor mange ganger (og hvor nylig) du har søkt om lignende kort tidligere, og om du har hatt en konkurshistorie eller betalingsanmerkninger eller ikke.

Kredittgrenser og effektiv rente

Kredittgrensen på et kort er ganske enkelt det maksimale kredittbeløpet du kan ha til enhver tid. Hvis du er arbeidsledig, vil kredittkortselskapet innføre en lavere kredittgrense enn de ville gjort for noen med jevn og / eller større inntekt.

Dette gjenspeiler ganske enkelt risikoen kortleverandøren tar ved å tilby deg kreditt. Siden et kredittkort i det vesentlige utgjør et kortsiktig lån, vil leverandørene være så sikre som mulig på at du kan betale tilbake det som er lånt.

Alternativer til kredittkort for dem som ikke har fast inntekt

Hvis kredittvurderingen din ikke er så dårlig, men du fortsatt sliter med uregelmessig inntekt og eksisterende gjeld, kan det være lurt å vurdere andre muligheter som private lån.

Sammenlign kredittkort for arbeidsledige

Hvis du er arbeidsledig eller har en uregelmessig inntekt av en eller annen grunn, bør du shoppe rundt på nettet for å se hva slags kort du kan søke om.

Bruk vår kredittkortsammenligningstjeneste for å se hvilke alternativer du har tilgjengelig. Det er gratis og enkelt å bruke, slik at du kan begynne å bruke kreditt med en gang og sørge for at du kan holde tritt med daglige utgifter mens du er i mellom jobber eller betaler sjekker.

Bør jeg ha kredittkort hvis jeg møter arbeidsledighet?

Beslutningen om å søke om et kort hvis du har mistet jobben eller vet at du skal være arbeidsledig, avhenger av dine personlige forhold.

Kredittkort for arbeidsledige, de med lave inntekter og personer med dårlig eller dårlig kreditthistorie er mulig å få tak i, men de kommer ofte til en større kostnad. Bankene vil forhøye renten siden de ikke har rare sikkerheten.

Den gode nyheten er at det er flere kort for arbeidsledige – så vel som de med begrenset og dårlig kreditthistorie – enn noen gang før.

shopping på kreditt

Hvordan skal du bruke din tilgjengelige kreditt?

Før du søker om et kort, må du imidlertid tenke på hvordan du vil bruke det og hvorfor du trenger det. Visa eller Mastercard er en enkel måte å låne penger på, men beløpet du bruker på kortet ditt må betales tilbake. Hvis du ikke betaler tilbake minimumsbeløpet hver måned, vil du begynne å betale mye renter og gebyrer for pengene du skylder.

Også, selv om du betaler av minimumsbeløpet hver måned, vil du fortsatt betale renter, som øker opp over tid.

Derfor, selv om slike plastkort kan være et nyttig verktøy som gjør det mulig for deg å gjøre store kjøp og spre tilbakebetalingen, må du sørge for at du har en plan for å betale av pengene.

Ikke ta på deg mer gjeld hvis du ikke takler eksisterende gjeld eller tilbakebetaling. Tenk i stedet på å betale tilbake din eksisterende gjeld først.