Kredittkort med Reiseforsikring

Kredittkort med Reiseforsikring
Vurdering: 4.4/5

Å ha et kredittkort med reiseforsikring kan spare deg for tusenvis på din neste ferie

Reise vil sannsynligvis komme tilbake for fullt en gang i løpet av 2022, men hvis du tenker på å sette en reise på kalenderen din, før du klikker på “bestill nå”-knappen, bør du forsikre deg om at du bruker et kredittkort som dekker deg i tilfelle noe beklagelig skulle skje, spesielt med tanke på verdens tilstand akkurat nå.

Uvitenhet om kredittkort med reiseforsikring

Mange enkeltpersoner er uinformert om at noen kredittkort består av forskjellige reiseforsikringsfordeler, som kan være nyttige under din neste reise. For eksempel, hvis du noen gang trenger å kansellere reisen din på grunn av at du blir syk, eller hvis flyet ditt er forsinket og du må overnatte på et hotell, kan det beste kredittkortet dekke deg.

Å kjenne til detaljer og ytterpunkter av disse kortene og hvilket kredittkort som gir hvilken beskyttelse som muligens kan spare deg for massevis av penger. Ideelt sett trenger du aldri å bruke disse fordelene, men hvis du gjør det, kan lommeboken din bli særdeles fornøyd.

Hva er reiseforsikring?

Reiseforsikring omfatter vanligvis noen forskjellige typer dekning som hjelper deg med å beskytte dine økonomiske ressurser hvis noe går galt før eller under reisen. Reiseforsikring kan hjelpe deg med å få tilbakebetaling hvis reisen din blir kansellert eller utsatt, motta kompensasjon hvis bagasjen går tapt, betale for medisinsk behandling du får når du er på reise, og mer. Og det beste er at mange kredittkort tilbyr reiseforsikring som en av fordelene, inkludert noen kort som heller ikke har årlige gebyrer.

Reiseforsikring

Hva er kredittkort med reiseforsikring?

Reisebeskyttelse med kredittkort er ikke det samme som reiseforsikring, som er en bred forsikring du kan kjøpe for å dekke en bestemt reise eller serie med reiser. Reisepapirene som kommer på kvalifiserte kredittkort er tilpasset for å dekke spesielle bekymringer du kan oppleve på en reise. Det er vanligvis syv ulike fordeler som kredittkort muligens kan dekke. Her er en rask forklaring på hver type beskyttelse:

Hvis du trenger å kansellere en allerede betalt reise eller hvis din reise blir avbrutt midt i oppholdet på grunn av sykdom, skade, vær eller terrorhendelse, vil denne dekningen refundere deg for dine ikke-refunderbare utgifter knyttet til avbestillingen. Det finnes en rekke unntak, så du må sjekke ut den fine skriften til ditt spesielle kredittkort for informasjon.

Når det gjelder koronaviruspandemien, er det her kredittkortet ditt kan hjelpe deg. Hvis du blir syk av koronaviruset og trenger å kansellere reisen eller som et resultat av dette, kan du saksøke med kredittkortet ditt hvis det har dekning for avbestilling. Samme dekning gjelder også dersom lege ilegges karantene på grunn av koronavirus, eller dersom en pålitelig makt pålegger reisebegrensninger.

Likevel, hvis du velger å kansellere en reise som et forebyggende skritt, selv om det er en pandemi på stedet du reiser til, regnes ikke dette som en dekket begivenhet, og reiseforsikringen på kredittkortet ditt vil sannsynligvis ikke refundere deg for dine tapte utgifter.

Hvordan fungerer reiseforsikring på et kredittkort?

Kredittkort reiseforsikring sikrer deg fra noen uforutsette scenarier som kan forstyrre reiseplanene dine. Hvis kredittkortet ditt består av reiseforsikring, kan du få tilbakebetalt hvis reisen din er påvirket av vær, helseproblemer eller visse nødsituasjoner utenfor din kontroll.

Vanligvis dekker reiseforsikring med kredittkort bare utgiftene du krediterer det spesifikke kortet. Og fordi forskjellige kort har forskjellige reiseforsikringsplaner, er det igjen viktig å lese det som står med liten skrift i kortets vilkår for å forstå dekningsnivåene dine.

Reiseforsikring gir beskyttelse for utgifter forbundet med reiser, både innenlands og over hele verden. Reiseforsikring kan kompensere deg hvis reisen din blir kansellert, utsatt eller avbrutt – eller hvis du må betale medisinske utgifter som din primære medisinske forsikring ikke kan dekke.

Reiseforsikringsfordeler kan deles inn i noen få forskjellige klassifikasjoner:

  • Reiseavbestillingsforsikring kan kompensere deg hvis din forhåndsbestilte, ikke-refunderbare flyreise (som var planlagt med nøyaktig samme kredittkort) kanselleres under uventede situasjoner, for eksempel skade eller hvis flyet ditt blir kansellert på grunn av værforhold eller annet.
  • Kredittkortets avbestillingsforsikring kan betale deg tilbake for forhåndsbetalte flyreiser og hotellrom som er booket med kredittkortet ditt.
  • Reiseforstyrrelsesforsikringsdekning (for reiser som avsluttes tidligere enn planlagt) kan dekke kostnader som for eksempel utgifter til en siste-liten-flyvning hjem. For det meste vil bare den delen av reisen din som ble forstyrret være berettiget til kompensasjon.
  • Reiseforsinkelsesforsikring kan dekke kostnader, for eksempel et hotellopphold, som oppstår på grunn av alvorlige forsinkelser.
  • Medisinsk forsikring fungerer som et supplement til din eksisterende helse, dvs forsikring, som kanskje ikke dekker medisinske utgifter du har i utlandet. Evakueringsforsikring dekker kostnadene forbundet med en evakuering etter en værhendelse eller annen forstyrrelse.
  • Bagasjeforsikring er et tillegg til beskyttelsen som tilbys av flyselskapet ditt eller via forsikringsdekning for huseiere eller beboere. Bagasjebeskyttelse kan dekke deg for de faktiske utgiftene for dine eiendeler, hvis de går tapt når du reiser.

Leiebilforsikring

Noen kredittkort tilbyr også leiebilforsikring

På samme måte gir noen kredittkort gratis leiebilforsikring, som kan være hoved- eller sekundært til din personlige kjøretøyforsikring, avhengig av kortet. Beskyttelse er vanligvis en kollisjonsskadefraskrivelse eller tapsskadefraskrivelse, noe som antyder at du er dekket for kostnader for å reparere leiebilen hvis det var en krasj eller den ble stjålet. Forsikringen kan også dekke tilknyttede kostnader, som for eksempel tauekostnader og administrasjonsgebyrer.

I tillegg vil det vanligvis ikke dekke tap eller tyveri av individuelle verdisaker inne i bilen, så ikke forvent lettelse hvis noen setter seg inn i leiebilen din og tar bagasjen du hadde hvilende på setet.

Og pass på hvis du leaser fra et utradisjonelt utleiefirma, i motsetning til f.eks. Avis eller Hertz. Mange land har såkalt “Peer-to-peer”-bileutleie, og disse er ikke mest sannsynlig dekket av bilutleieforsikring via kredittkort.

Hvordan få reiseforsikring fra kredittkortet ditt

Ta vare på all dokumentasjon for reisen din i tilfelle du må sende inn et krav senere. Hvert selskap har en litt forskjellig skadeprosedyre, men de vil vanligvis kreve at du oppgir informasjon om timeplanen din og bevis på tapet. Du må også gjenkjenne de tilknyttede kostnadene på erklæringen.

Hvis du har sekundær dekning gjennom kredittkortet ditt, må du først sende inn et krav til din nåværende helse- eller bilforsikringsleverandør. Og hvis bagasjen din blir utsatt eller mistet, må du varsle flyselskapet før du går til sak med kredittkortleverandøren din.

Det er mange kredittkort som tilbyr reiseforsikring, så det er en utmerket idé å sammenligne andre fordeler også. “Når du velger et kredittkort, vil du at det skal være det aller beste kortet for livsstilen din. Det kan ha andre fordeler og andre bonuser, som ikke er relatert til reisen.

Hva med COVID?

Kredittkortets reiseforsikring kan dekke kanselleringer, forstyrrelser og forsinkelser, men hvis reisen din går skeis på grunn av COVID, kan du være i en uheldig posisjon.

Ingen ønsker å tenke på at en positiv test ødelegger reiseplanene deres, men ettersom omicron-varianten sprer seg, er det bedre å være trygg enn å beklage.

Hvis du får COVID-19 før reisen din, kan du i utgangspunktet kysse feriestedet farvel. Men hva er valgene dine hvis du har en eksisterende reiserute?

Hvorvidt du får refundert en kansellert reise på grunn av COVID-19 vil avhenge av om du har reiseforsikring som dekker pandemien spesielt. Mange kredittkort dekker ikke covid-19-utgifter, men noen kort inkluderer fordeler som reiseavbrudd eller avbestillingsforsikring.