Kredittkort med Cashback

Kredittkort med Cashback
Vurdering: 4.4/5

Kredittkort med Cashback, Bonus og Fordeler i 2022

Skal man gå til anskaffelse av et nytt kredittkort, kan cashback, bonuser og andre fordeler være en grei ting å sjekke ut før man søker. Mange kort der ute tilbyr alt fra drivstoffrabatter til bonus på varekjøp, rabatter i nettbutikker og cashback. Men ingen kort er like. Vi har lagd denne oversikten over noen gode kort i kategorien som du enkelt kan sjekke ut hvis du vil.

Gjør litt research på cashback-kredittkort

Det er enkelt å finne ut cashback, bonuser og alle fordelene med de ulike kredittkortene, men det kan hende du ikke får utnyttet alt. Et cashback-kredittkort er et poengkort som returnerer en liten prosentandel av alle kjøp som poeng.

De kan hjelpe deg med å forenkle økonomien din, tjene belønninger for utgiftene dine og dra nytte av ekstra fordeler som debetkort ikke tilbyr. Cashback-kort er også et godt alternativ til ditt første belønningskredittkort, da cashback-belønninger vanligvis er lettere å forstå enn reisebelønninger.

Cashback kredittkort har både fordeler og ulemper. Avhengig av forbruket ditt, kan forskjellige korttyper tilby bedre belønninger eller spare mer penger i det lange løp.

Kontantbelønninger

Hvert cashback-kredittkort har sin egen inntektsordning, men alle tilbyr de samme enkle og brukervennlige fordelene. Med andre ord, hver gang du bruker la oss si X kroner, vil du få penger tilbake.

Det er ingen årsavgift i de fleste tilfeller

De fleste av de beste cashback-kredittkortene på markedet har ingen årsavgift. Dette betyr at hvis du bestemmer deg for å bruke et annet kort først og fremst i fremtiden, kan du ikke holde kortet åpent gratis på bekostning av noen av belønningene dine. Det er verdt det fordi en lengre kreditthistorikk kan forbedre kredittverdigheten din.

kredittkort med shopping fordeler

Shopping-fordeler

Noen cashback-kredittkort (og mange reisepremiekredittkort) tilbyr fordeler som kan beskytte kjøpene dine og spare penger. Disse fordelene inkluderer matching av den annonserte laveste prisen, en utvidet garanti, en pengene-tilbake-garanti (eller refusjon hvis butikken ikke aksepterer retur) og telefonforsikring. Ikke alle kort tilbyr disse funksjonene. Les veiledningen over kortfordeler for det enkelte kort.

Hvordan vurdere et cashback-kredittkort

Når du vurderer et cashback-kort, sjekk først gebyrene. Mange banker og kredittforeninger prøver å redusere gebyrene. Du må med andre ord se etter et kort som har lite eller ingen gebyrer. Hvis kortet ditt krever en årlig avgift, sørg for at belønningen er tilstrekkelig til å rettferdiggjøre gebyret.

Du bør også gjennomgå registreringsbonuser og andre fordeler, samt utgiftskrav for å tjene disse bonusene. Til slutt, hva er de andre fordelene? Cashback-kort kan tilby mange fordeler, så det er opp til deg. Undersøk noen cashback-kort for å se hvilket som gir flere fordeler av det du bryr deg om.

kreditt

Bygger opp en bedre kredittscore

For å skape gode kreditter må du bruke kredittkortet ditt på en ansvarlig måte og bevise at du kan opprette en kreditthistorikk. Den største faktoren (35 %) i kredittscoringsmodellen er betalingshistorikken. Det vil si mønsteret for hvordan kreditter brukes og hvordan de betales tilbake i tide.

Du trenger ikke å kjøpe store varer eller låne store beløp på kredittkortet. Uansett er det enkelt å kjøpe mange billige varer som du trenger. Kredittkortsaldoen din trenger ikke å være høy for å opprette kreditter. Å fylle på bare en tuselapp i måneden og betale tilbake umiddelbart ved å bruke kontosaldoen din kan forbedre kredittpoengsummen din.

Cashback kredittkort ulemper

Tilbakebetalingsverdi

Den største ulempen med cashback-kredittkort er deres relativt lave totale tilbakebetalingsverdi. Et vanlig mål på kredittkortverdien er verdien for det første året. Verdien av cashback-kort det første året er vanligvis betydelig lavere enn premium- og reisekredittkort. Hvis du bruker disse high-end kredittkortene ofte, er det veldig praktisk å bruke cashback-kredittkort i stedet for cashback.

Bonusrammer

Noen cashback kredittkort har et tak på hvor mye penger du kan tjene i hver kategori. Sørg for å sjekke før du registrerer deg.

Renter og gebyrer

Hvis du overskrider kredittkortsaldoen og overfører den til neste måned, vil du bli belastet med renter, og beløpet vil bli lagt til kredittkortutskriften. Ytterligere renter påløper for hver faktureringssyklus som ikke betaler hele saldoen.

I tillegg har noen kredittkort en årlig medlemsavgift som trekkes fra kontoen din hvert år. Avhengig av fordelene og kredittene du kan tjene med kortet ditt og om du bruker kortet ditt, kan det være verdt årsavgiften eller ikke.

Årlige avgifter

Styrkene og svakhetene til kredittkort avhenger av din personlige smak og forbruksvaner.

Høy risiko for svindel

Hver gang du bruker et kort, kan dataene dine bli kompromittert. Detaljene til kortet kan være i fare selv når det brukes hos en større pålitelig forhandler, men hvis du er i tvil, tenk to ganger på å bruke kortet.

Konklusjon

Styrkene og svakhetene til kredittkort bør alltid vurderes i kassen eller når du handler på nettet. For det første er kredittkort et nyttig verktøy for å hjelpe deg med å opprette kreditter, samle inn penger til andre kjøp og gi forbrukerbeskyttelse.

Men hvis du ikke er forsiktig, kan ulempene med kredittkort oppveie fordelene. Unngå kredittkortgjeldssykluser ved å holde budsjettet og betale det månedlige avdraget ditt i tide. Så unngår du å havne i luksusfellen.