Kredittkort alle kan få

Kredittkort alle kan få
Vurdering: 4.5/5

Norske kredittkort alle kan få

Kredittkort er en smart ting. For det meste av tiden. Brukes det feil kan det få økonomiske konsekvenser. Dette vet alle som har vært fanget i luksufellen. Men alt i alt er det mange fordeler med å ha et kredittkort.

Hvilke kredittkort som alle kan få fins på markedet?

Så, fins det et kredittkort alle kan få? Vel, ikke umiddelbart. Du skal ha ditt på det tørre med hensyn til betalingsanmerkninger, og ha inntekt nok for å håndtere en søknad for å få et kredittkort. Et kredittkort alle kan få er egentlig et kort som alle kan søke om.

Dette vil si at de som er over 18 år kan søke om å få kredittkort. Men du må ha over 0 kr i inntekt på de fleste kortene, men som regel holder det med at inntekten er fast. Det fins også kredittkort krever at du har minst 150.000 kr i inntekt, og er over 20 år, og noen tilfeller over 23 år.

Her er gode kredittkort som “alle” kan få

Fordeler med kredittkort

De fleste som bruker kredittkortet nyter godt av gode rabatter ogen rekke fordeler som gjør at man kan spare penger i form av rabatter, bonuser, reiseforsikring og cashback. Dette kommer med de aller beste kredittkort.

Ta for eksempel kortet Flexi Visa. Dette kortet har deg for eksempel 4% fast rabatt på en valgfri bonuskategori hver måned. For eksempel klær, eller drivstoff.

De beste kredittkortene gir også en rekke andre goder, som kanskje den viktigste som er betalingsutsettelse, 50 dager med rentefrihet, reise og avbestillingsforsikring, rabatter og høy kreditt.

Noen kort gir 100 000 kr i kreditt, og noen få opptil 150 000 kr. Ikano Visa er et kredittkort vi må nevne med tanke på bonuser. Med dette kortet får du fra 5 til 10% rabatt på en bestemt kategori hver måned, uten å spørre om det.

Ikano Visa har i tillegg til reiseforsikring også en Tankefeilforsikring, noe som er litt spesielt. Du må være minst 23 år for å bestille kortet.

Effektiv rente på kredittkort

Nom rente og effektiv rente er to forskjellige ting. Det er alltid effektiv rente man skal følge med på. Den er inkludert alle gebyrer og nominell rente, slik at du vet nøyaktig hva kreditten koster deg i sin helhet.

Nå skal det nevnes at kredittkort er en kostbar rente på, og du skal være sikker på at din inntekt forsvarer seg når du skal betale tilbake hele beløpet.

Her er et eksempel på rente på kreditt o 12 mnd:

365Privat Mastercard: Nominell rente ved 1,783 % per måned 21,40 % per år. Årlig eff. rente: 25,53 %

Med 365Privat Mastercard får du også tilgang til Dealpass, som tilbyr hundrevis av rabatter (mellom 10-25 %) på shopping, opplevelser og reise. Kortet har derimot ikke reiseforsikring.

Forskjellige ulemper med kredittkort

Høye renter

Hvis du har en negativ saldo fra måned til måned, betaler du rentekostnader. Kjøps- og kontantforskuddsrenter kan være høye, så du kan ende opp med å betale hundrevis eller tusenvis mer enn du opprinnelig lånte, som er belastet i renter hvis du ikke klarer å betale tilbake kreditten i sin helhet hver periode.

Dårlig kredittverdighet

Tilbakebetalinger av kredittkort og pågående gjeld blir registrert i kredittprofilen din og kan påvirke sjansene dine for å få et lån på senere. Har du kommet skjevt ut med kredittkort kan du kanskje vurdere å refinansiere dine kredittkort over til forbrukslån.

Betal ned alt du skylder hos ulike kredittselskaper i ett samlet lån over 5 år for eksempel.

Kredittkortsvindel

Det er en rekke typer svindel som er rettet mot kredittkort. Mens du kan kompenseres for ulovlige transaksjoner på kontoen din, kan det fortsatt være en tidkrevende og stressende opplevelse å håndtere kredittkortsvindel.

De aller fleste svindlere bruker skimming-enheter, phishing-teknikker og andre triks for å stjele kredittkortinformasjonen og de hardt opptjente pengene dine.

Uttaksgebyrer

Finansinstitusjoner gjør det veldig dyrt å bruke kredittkortet ditt for å få ut penger eller gjøre andre “kontantekvivalente” transaksjoner, for eksempel å kjøpe utenlandsk valuta eller pengespill. Å bruke et kredittkort for kontantuttak vil legge til et gebyr på flere prosent av beløpet i kr totalt. Men flere kredittkort i Norge har ikke dette. inntil

Årlige avgifter

Mens du ofte kan få debetkort uten årlige avgifter, har de fleste kredittkort dem. Disse kan koste så lite som et par hundre kroner, eller en hel del mere, avhengig av kortet du velger. Generelt, jo flere fordeler du vil ha, jo høyere er kostnadene for årsavgiften.

Lav rente får du med å ta opp vanlig lån i en bank. Derfor anbefaler vi konsekvent at du betaler tilbake kreditten du har tatt i sin helhet innen fristen.

Hvis du vil unngå denne avgiften, kan du vurdere et kredittkort uten årsavgift – men sørg for at du ser på andre fordeler for å finne et kort som fungerer for deg. Bedrifter krever ofte et tilleggsgebyr når du betaler med kredittkort. tilbyr

For Mastercard- og Visa-produkter er denne avgiften vanligvis 0,5–2% av den totale transaksjonskostnaden, mens den for Amex-kort kan være nærmere 3%. Uansett er dette en ekstra kostnad for bekvemmeligheten av å betale med plastkort.

Overforbruk

Når vi snakker om fordeler og ulemper med kredittkort, er dette den klassiske ulempen. Noen enkeltpersoner kan lett bli revet med, og skape en gjeld som er utenfor deres mulighet til å klare å håndtere. Da blir det fort store krav utav det.

Hvordan komme seg ut av kredittkortgjeld?

Når man havner på skråplanet økonomisk er det beste man kan gjøre er å finne ut en metode for å betale tilbake sin gjeld, og få skikk på økonomien igjen fortest mulig før ting forverrer seg.

Finn en betalingsstrategi eller to

Hvis du virkelig vil takle kredittkortgjelden din, bør du vurdere disse metodene for å komme deg raskere til målet ditt. Å ha et konkret tilbakebetalingsmål og -strategi vil bidra til å holde deg og kredittkortgjelden i sjakk.

Betal mer enn minimum

Kredittkortutstedere gir deg en praktisk månedlig minimumsbetaling, vanligvis 2% til 3% av saldoen, for å sikre at du betaler i tide. Imidlertid tjener bankene penger på renten de tar hver lønnsperiode, så jo lenger det tar deg å betale, jo mer penger tjener de.

Vurder gjeldskonsolidering

Hvis kreditten din er god, men gjeldsbetalingen din er overveldende, bør du vurdere å konsolidere dem til en konto. På den måten trenger du bare å utføre en betaling hver måned for å spore saldoen.

Arbeid med kreditorene dine

Kontakt kreditorene dine for å forklare situasjonen din. En kredittkortutsteder kan være villig til å forhandle om betalingsbetingelser eller tilby et motgangsprogram, spesielt hvis du er en mangeårig kunde med en god oversikt over betalinger.

Hvis utstederen din tilbyr et vanskelighetsprogram, kan det gi lindring når omstendigheter utenfor din kontroll, som arbeidsledighet eller sykdom, påvirker din evne til å håndtere betalinger.

Enten du forhandler med utstederen din eller aksepterer vilkårene for et motgangsprogram, kan begge alternativene føre til rimeligere renter eller fravikte avgifter, avhengig av utsteder.

Søk hjelp hvis ingenting fører frem

Hvis det totale beløpet du skylder er mer enn du kan betale hver måned, og du virkelig sliter med å få kontroll over gjelden din, kan det være på tide å ta noen mer alvorlige skritt.

Vurder gjeldslettelsesalternativer, for eksempel konkurs eller en gjeldsstyringsplan. Offentlig gjeldsordning er også en mulighet, men det skal en hel del til for å få det.