Kredittkort 18 år

Kredittkort 18 år
Vurdering: 4.3/5

Kredittkort for 18 år +

  Sammenlign kredittkort for 18 år og oppover.

  Meget populære tilbydere.

  Finn kort med forsikringsytelser.

  Fordeler ved shopping og på reise.

Søk kredittkort for deg som er 18 år og eldre:


kredittkort og shopping

Bør man ha kredittkort som 18-åring?

Noen voksne kan fnyse av tanken på kredittkort for tenåringer. Men som forelder er det flere grunner til at du kanskje vil vurdere å la tenåringen din på 18 år bruke et.

I Norge kan man lovlig søke om kredittkort fra man er 18 år. Ikke alle kredittkortutstedere aksepterer denne aldersgruppen, men flere gjør det. Vi viser deg her noen av dem som tilbys til deg som er 18 år eller eldre. Alle sammen tilbyr fordeler ved shopping.

Hvorfor kan et kredittkort for unge og studenter være en god idé?

For det første kan bruk av kredittkort hjelpe tenårene dine å lære å håndtere kreditt på en ansvarlig måte. Det kan være en god idé å la tenåringen kjøpe varer og tjenester, og få ansvar for tilbakebetaling, ved å overholde kredittens frister og betingelser.

For det andre kan bruk av kredittkort med forsiktighet hjelpe tenåringer å begynne å bygge kreditt. På den måten når tiden kommer til å søke om et billån eller annen finansiering, kan de kanskje gjøre det uten medunderskriver.

Kredittscore

Begynn å bygge kreditt tidlig

Tenåringer kan begynne å bygge kreditt i ung alder ved å bli autoriserte brukere på foreldrenes kredittkort. Når man fyller 18 år kan tenåringer søke om kredittkort i eget navn.

De beste ungdomskortene tilbyr rentefri kreditt på inntil 45 dager eller mer, reise og avbestillingsforsikring og bonus på varer og tjenester. Effektiv rente er selvfølgelig høyere enn på et forbrukslån, men man skal ikke bruke kortet til forbruk.

Man skal bruke det for å skaffe seg varer og tjenester man trenger når man er inne i en periode mens man venter på innbetalinger. Rentefri kreditt sørger for at du kan bruke kortet til akkurat dette. De beste kortene kan man også bruke over hele verden, og med reise og avbestillingsforsikring er disse helt gull å ha i lomma.

Effektiv rente på kredittkort

Når man låner penger, er selvfølgelig rente noe man bryr seg om. Hva betaler du for å faktisk bruke kredittkortet? Når du handler på nett, fyller tanken på bilen, kjøper inn matvarer osv, hva er effektiv rente på pengene du tar ut på kortet? Man skal tross alt betale tilbake hvert øre man har lånt, og derfor er dette viktig.

Her kommer noen renteeksempler på ulike kort

365 Direkte: Nominell rente ved 1,783 % per måned 21,40 % per år. Årlig effektiv rente: 25,53 %

Credits Gold: Nominell rente 19,90 %, effektiv rente 21,82%, kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Credits Blue: Nominell rente 19,90 %, effektiv rente 21,82%, kost. 2 776 totalt kr. 27 776

Jeg fylte akkurat 18 år – Burde jeg skaffe meg et kredittkort?

Hvorfor ikke? Med et kredittkort har du alltid nødpenger i bakhånd. Du får rentefri betalingsutsettelse. Når du bruker kortet får du bonus på varer i nettbutikker og vanlige butikker. Du kan ta ut kontanter i utlandet og innenlands. Noen kredittkort krever at du er fylt 20 år og noen 23 år.

Du kan bruke kredittkortet ditt i hele verden. Du kan velge mellom Visa og Mastercard, siden det fins ulike fordeler med de ulike kortene. Med 45 dager rentefri eller flere dager, risikerer du ikke annet enn å betale høy rente dersom du ikke overholder fristen.

Men gjør du det, kan du med det beste kortet låne inntil 100 000 kroner. Fordelene med et kredittkort er mange, men husk at gjeld er gjeld, og skal alltid betales tilbake.

kredittkortgjeld

Grunner til å ikke skaffe seg et kredittkort som 18 åring

Har du for eksempel problemer med spilleavhengighet bør du styre langt unna kredittkort. Det er fordi at tilgangen på raske penger er lett tilgjengelig, og du vil ende opp med å få enda større økonomiske problemer enn du hadde i utgangspunktet.

Har du hatt en rotete økonomi, og er ofte penglens, og kanskje må ut å låne hos familie og venner hver eneste måned for å få endene til å møtes? Da skal du også styre unna kredittkort. Fristelsen kan bli veldig stor for mange som ikke har økonomisk kontroll og styring på forbruket sitt. Problemene med den stive effektive renta på kredittkort vil lande deg i en verden av smerter.

Men har du full kontroll og liker bonuser på varer, reiser, tjenester, inkludert reiseforsikring, 45 dager rentefri kreditt eller mer, alltid penger i bakhånd. Ja, da har du mye å glede deg over med et skikkelig kredittkort, selv om du er bare 18 år. For mer informasjon kan du sjekke ut leverandørene ovenfor.