Forbrukslån

Forbrukslån
Vurdering: 4.6/5

Forbrukslån – Sammenlign lån fra opptil 25 banker

Her kan du søke og finne deg et gunstig lån med bruk av en av våre lånemeglere.

Ofte stilte spørsmål om Forbrukslån (FAQ):

 

Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet fra 5000,- kr helt opptil 500.000,- kr. I noen skjeldne tilfeller kan man låne inntil 600.000,- kr. Forbrukslånet kan brukes til hva du vil.

Søknadsprosessen for forbrukslån er ganske så rett fram. Du velger deg ut en lånemegler, som igjen søker hos mange ulike banker samtidig. Så velger du ut det tilbudet du synes er best. Husk bare på å ikke søke hos flere lånemeglere samtidig, da flere av dem samarbeider med mange av de samme bankene, og ved å søke hos flere meglere samtidig vil forsinke prosessen.

Å bruke forbrukslån som egenkapital til boligkjøp er noe vi fraråder på det sterkeste. Forbrukslån har en god del høyere rente enn et boliglån, og du vil da få to separate lån å betale på. Forbrukslån skal brukes til forbruk, og ikke bolig eller eiendom.

For å finne ut hvem som har best forbrukslån, er det enklest å sende inn din søknad via en lånemegler. Da vil megleren sende din søknad videre til mange ulike banker som konkurrerer seg i mellom med å gi deg det beste lånetilbudet. Da velger du det du synes er best.

Forbrukslån har en god del høyere rente enn f.eks. billån og boliglån. Det kan forklares med at du ikke trenger å stille eiendom som sikkerhet for lånet. Forbrukslån fåes med nominell rente fra 4.9% i Norge.

Forbrukslån er ikke farligere enn andre typer lån. Men som alltid skal man ha en plan for lånet, og man skal alltid betale ned i henhold til avtalen som inngås. Husk alltid på at du ikke låner mer enn du faktisk trenger. Forbrukslån kan brukes til mange ulike ting, som f.eks. uforutsette utgifter, eller en etterlengtet ferietur og andre ting.

Du kan søke hos de ulike lånegivere og banker selv, noe som er tidkrevende og mye arbeid. Eller du kan gå via en anerkjent lånemegler, som en av dem du finner i vår oversikt øverst på denne nettsiden. Da sendes din søknad til opptil 23 ulike banker og lånegivere samtidig, og du kan i ro og mak sette deg ned å velge ut det tilbudet du liker best.

 

Et Forbrukslån Kan du Bruke til HVA DU VIL!

1. Du vet for eksempel at verdien på huset ditt øker betraktelig med et nytt kjøkken.

2. En enkel søknad sendes gjennom en lånemegler til mange ulike banker.

3. Etter at pengene er motatt på din konto kan jobben endelig starte. Drømmekjøkkenet er på vei.

Våre samarbeidspartnere er erfarne lånemeglere som behandler din søknad trygt og effektivt.

​Når du skal sende inn din søknad via en lånemegler for å hente inn de beste tilbudene, er det viktig at du ikke sender inn søknad hos flere meglere samtidig.

Dette er fordi mange av meglerne samarbeider med flere av de samme bankene, og vil forsinke din søknadsprosess.

Forbrukslån er lån uten sikkerhet

Disse lånene er også kjent som lån uten sikkerhet. De gir et lån basert på din neste lønnsslipp. Forbrukslån uten sikkerhet krever altså ikke at du stiller noe som helst som sikkerhet. Når bankene utsteder et forbrukslån, vurderer de beløpet til låntakeren og kredittrisikoen. Du kan som regel låne inntill 500 000 kr.

Selv om forbrukslån er en fin måte å få øyeblikkelig økonomisk hjelp på, kan de også være kostbare og kan ha en negativ innvirkning på deres økonomiske stabilitet på lang sikt. Betaler man ikke tilbake, vil dette ha svært skadelige innvirkninger på din økonomi. Andre typer dyre smålån er langt mere kostbare med hensyn til renter enn hva et forbrukslån er.

Refinansiere med sikkerhet

Har du behov for mere penger å rutte med eller kvitte deg med uønskede kreditter, smålån eller inkasso, og ønsker å refinansiere med sikkerget i din egen bolig? Da kan et såkalt omstartslån være det du trenger å søke om. Her setter du boligen din i pant for et nytt lån som fjerner alle anmerkninger, og du starter på nytt, altså en omstart.

Smålån kan være skadelig

Smålån kan forårsake skade

Mange norsker ser på fornuftig styring av økonomien sin som den beste måten å leve på. Selv folk som har stramme budsjetter og administrerer utgiftene, kan man få problemer hvis uventede hendelser inntreffer. Folk må ofte finne en måte å dekke nødutgiftene sine, for eksempel bilreparasjoner eller andre utgifter. Forbrukslån kan være en rask måte å dekke uventede utgifter.

Smålån regnes generelt som ugunstige da de utnytter desperate situasjoner og tar høye renter som kan fange låntakere inn i en uheldig gjeldssyklus.

Selv om långivere er pålagt å oppgi vilkår og betingelser for lån, inkludert renter og gebyrer, ignorerer mange låntakere dem eller godtar dem av desperasjon. Smålån kan ha renter på opptil 500%. Dette betyr at tilbakebetalingskostnadene for lån raskt kan legge seg opp og bli en stor drenering av låntakernes økonomi.

Låntakere kan noen ganger bli fanget i en syklus med å låne et nytt smålån for å betale gebyrene og utgiftene for det opprinnelige lånet. Denne situasjonen kan ha mange negative effekter på en persons økonomiske helse.

Det kan forhindre dem i å spare eller øke utgiftene. Det kan være svært vanskelig, om ikke umulig, å komme seg ut av en økonomi tynget ned av små lån og annen gjeld for å kunne bruke pengene dine til langsiktige mål som å kjøpe et hus eller en bil.

Alternativer til smålån og SMS-lån

Du har andre alternativer enn smålån hvis du er en av de mange nordmenn som lever med et stramt budsjett. Forbrukslån er et lån som har vesentlig lavere effektiv rente enn andre typer høyrente-lån. Å søke forbrukslån er ikke vanskelig heller. Man kontakter en lånemegler som henter inn priser fra andre selskaper og banker som tar hensyn til dine eksisterende lån og kreditter. Da vil du få mange ulike tilbud om å låne penger.

Fordeler med forbrukslån er mange. Du som søker om forbrukslån kan for eksempel refinansiere andre lån og kreditter som du har, og få alt samlet under ett lånebeløp der renten er betydelig lavere. Med bruk av en lånemegler kan du enkelt sammenligne forbrukslån for å finne en bedre løsning til refinansiering av dine eksisterende kreditter. Nominell rente er som oftest fra rundt 5% og den effektive renten noe høyere.

Gjennom en felles søknad om forbrukslån vil du få tilbud om et forbrukslån hos mange ulke banker og långivere der du ofte får muligheten til å låne litt ekstra til en lav rente sammenlignet med det du har per i dag.

Renteeksempler:

Uno Finans: Låneeksempel: Effektiv rente 12.71%, 150 000kr, o/5 år, kostnad 49 237. Totalt 199 237

Centum Finans: Exempel: Eks: Nom. rente 12,65 %, eff. rente 13,84 %, 240 000 kr o/10 år, kostnad 189 840 kr, totalt 429 840 kr.

Penger til en nødsituasjon

Mange nordmenn har ikke råd til å spare penger til krisesituasjoner. Du kan trenge et personlig forbrukslån for å betale for en bilreparasjon, medisinkostnader eller andre utgifter som oppstår som følge av et plutselig tap av sysselsetting.

Undersøk alle alternativene før du tar en beslutning om å søke om forbrukslån. Du kan være i stand til å forhandle om avbetalingsplan med din bilmekaniker eller andre du skylder penger. Finn ut hvilke dagpenger du er kvalifisert for hvis jobben din er avsluttet. Dette vil hjelpe deg med å redusere beløpet du trenger.

Restskatt - Forbrukslån

Restskatt

Et personlig forbrukslån kan brukes til å betale skattepengene som ikke er på sparekontoen din. Det er svært uheldig å bli skyldet skatteetaten penger. Du bør derfor undersøke dine muligheter før et søk om forbrukslån.

Sammenlign kostnadene med en betalingsplan som skattemyndighetene tilbyr med den totale renten du betaler i løpet av lånets levetid. For å få innvilget et forbrukslån uten sikkerhet må du ikke ha betalingsanmerkninger, være over 25 år (noen aksepterer lavere alder), bosatt i Norge og ha fast inntekt. For å få svar fra flest mulig banker anbefaler vi å gå via en lånemegler, f.eks. Uno Finans.

Da vil du få flere tilbud, slik at du kan sammenligne renten og vilkår og nedbetalingstid ut ifra dine ønsker og beløpet du ønsker utbetalt til din konto. Bedre rente oppnås ved å sende søknaden til flest mulig. 

Forbrukslån til ferietur

Penger til Ferietur

Kunder som ønsker å komme seg ut av vinterderpresjonen ved å komme seg hjemmefra, opplever at flere og flere flyselskaper og reisebyråer tilbyr reiselån. Selv om det ikke anbefales, kan du heller finansiere ferien ved hjelp av et forbrukslån. Husk bare på å ikke låne mer enn du trenger, og reis billigst mulig når du faktisk reiser på kreditt.

Det er andre måter å reise som er mer økonomiske og som ikke tapper økonomien. Du kan spare penger hvis du har nok inntekt. De fleste familier unner seg ikke en sydenreise altfor ofte. Det er fordi det ofte er en stor utgift. Har man 2-3 barn med seg, kan utgiftene fort bli 50 000 eller mer for en to-ukers på Kanari-øyene.

forbrukslån til bryllup

Penger til bryllupsfeiring

Hvis du og / eller partneren din er komfortable med ideen om at du kan ta opp gjeld, søk om forbrukslån for å finansiere bryllupsutgiftene dine.

Selv om bryllupet ditt ikke koster så mye som et gjennomsnittlig, hvis du prioriterer å feire den spesielle dagen din med stil, kan du vurdere å søk forbrukslån for å betale utgiftene. Det er viktig å lage en klar tilbakebetalingsplan og forstå hvordan de månedlige utbetalingene vil påvirke det samlede økonomiske budsjettet.

Hvis du har tilstrekkelige midler til bryllupet, men har behov for kontanter for å betale for ringen eller forlovelsen, kan du kanskje vurdere å ta opp et forbrukslån. Unngå dyre smålån for alt du kan. Lånet du tar opp skal betales tilbake, og da er renten en viktig ting å tenke på, slik som med alle typer lån.

Dine behov endres i det daglige, og behovet for å kunne refinansiere boliglånet, eller samle annen gjeld under ett tak kan plutselig komme. Da er det greit å være betalingsdyktig.

Andre ting et forbrukslån kan hjelpe deg med

Et lån til oppussing kan også være smart. Men ikke på uansett vilkår. Et forbrukslån er nok det mest gunstige her, da man får forholdsvis lav rente, og kan med dette øke verdien på sin eksisterende bolig betraktelig. Et nytt kjøkken og bad for eksempel er kostbare rom. Dersom disse er sjabby, vil den totale prisvurderingen av boligen falle voldsomt.

Også hvis man har lite penger på kontoen, men har fått akutt behov for å oppsøke tannlegen, kan et lån til tannbehandling være en mulighet. Tannlegeklinikker gir som regel ikke kreditt, og man må betale umiddelbart. Har man ikke pengene da, så sliter man. Så et ørlite forbrukslån kan da være nødhjelpen man trenger.

Konklusjon

Et forbrukslån er det aller mest gunstige lånet man kan søke om som er av typen usikrede lån. Man får en refinansiering av andre lån / kreditter, man får råd til ting man ønsker å kjøpe eller man kan gjøre ting man har ønsket å gjøre lenge.

Men medaljens bakside er selvfølgelig at man må alltid huske på å følge nedbetalingsplanen, og sørge for at man ikke går i “Luksusfellen” som vi sier på norsk. Altfor mange tar opp store usikrede lån uten tilstrekkelig økonomisk styring, og havner da på skråplanet.

Det beste er å søke om lån dersom du absolutt må det, og da velge et tilbud du er komfortabel med. Ikke bare hopp på det første du får tilbud om. Bruk en lånemegler og få bedre oversikt over tilbudene i markedet. Det kan fort bli mange kroner spart. Lykke til!