Forbrukslån Kalkulator

Forbrukslån Kalkulator
Vurdering: 4.6/5

Forbrukslån kalkulator – Se hva lånet vil koste deg

Vurder hvor mye du ønsker å ta opp i lån med en forbrukslån kalkulator eller nedbetalingskalkulator. Den gir deg en pekepinn på rente og månedsbeløp i forhold til lånesum og nedbetalingstid.

forbrukslån kalkulator bilde

(Bilde: Lendo – Annonselenke. Eff. rente 11%, kr 120.000, o/5 år. Kostnad kr 34,341, totalt kr 154,341)

Gjeld er ikke roten til alt ont

I motsetning til hva noen kanskje hevder, så er ikke gjeld årsaken til alt ondt. Kredittkort for eksempel, brukes av økonomisk ansvarlige personer til å gjøre daglige kjøp. Man finansierer også kjøretøykjøp med sikrede lån og boliglån for å kjøpe boliger som man ikke kan betale for med cash.

Det er ikke overraskende at forbrukslån er et favorittvalg for forbrukere. Usikrede forbrukslån gir flere fordeler fremfor andre alternativer som smålån og kreditter.

En forbrukslån kalkulator gir deg et bilde som kan hjelpe deg med å beregne månedlige betalinger og totalkostnad over løpetiden til et forbrukslån. Men vær klar over at rente fastsettes individuelt i Norge, og at dette er bare et estimat.

Leter du etter riktig forbrukslån?

Det er mange alternativer for personlige lån. Det er veldig smart å søke gjennom en seriøs lånemegler, som Lendo. Lånemegleren vil sende din søknad ut til et visst antall banker. I Lendo sitt tilfelle, hele 25 banker. Så velger du det lånetilbudet du liker best. Forbrukslån er raskt å søke om og godkjenne, og som regel får man pengene i løpet av noen dager.

En forbrukslån kalkulator her vil gi deg et estimat på hva du må betale hver måned. Hvis tilbakebetalingstiden er settes til over 5 år, må pengene brukes til refinansiering av annen gjeld. Når du får lånetilbudene, bør du sørge for å se etter gebyrer effektiv rente. Før du signerer en låneavtale, sørg for å lese avtalen du får.

Personlig usikret lån eller lån med sikkerhet?

Et privatlån er et godt alternativ hvis du trenger å låne penger. Prosessen er vanligvis rask og du kan få pengene innen få dager. Hva om du kunne få et lån med lavere rente enn et privatlån ved å pantsette en eiendel? Selv om godkjenning kan ta lengre tid enn for et privatlån, kan det kreve mer dokumentasjon. Disse lånene er kjent som sikrede lån, mens personlige lån er usikrede lån.

sikrede lån

Hva er et sikret lån?

Et sikret lån er et lån hvor långiver tilbyr deg lånet mot sikkerhet i eiendeler. Det kan være boligen din eller et kjøretøy, eller en finansiell eiendel som f.eks. aksjer. Sikkerheten oppbevares av utlåner enten i pant i kjøretøyet eller fysisk til det er tilbakebetalt. Långiver kan selge pantobjektet hvis du ikke klarer å betale tilbake lånet.

Hva er et usikret lån?

Usikrede lån er lån som ikke krever at du stiller eiendeler som sikkerhet. Disse lånene er utelukkende basert på kreditthistorikken din. Når banken godkjenner et lån, vil de se på din tidligere tilbakebetalingshistorikk, inntekt og selvangivelse. Denne kategorien inkluderer forbrukslån, kredittkort og smålån.

Hvordan bruker du en forbrukslån kalkulator?

  1. Velg det lånebeløpet du trenger. (Fra 10.000 kr til 500.000 kr).
  2. Velg nedbetalingstid. (Fra 1-15 år. Over 5 år kreves det at pengene går til refinansiering).
  3. Nå vil du få et estimat på hva du skal betale hver måned basert på eksempler fra lånegivere.

Husk bare på at et estimat er et estimat, og at de konkrete lånetilbudene viser deg hvor mye rente du skal betale og månedsbeløp helt nøyaktig. Når du har lagt inn søknaden går den ut til en rekke banker, og du vil få tilbud på lån som er 100% uforpliktende og gyldige i 30 dager. Slik kan du i ro og mak sette deg ned og velge ut det tilbudet du synes er best for deg.

Hva vil et forbrukslån koste deg?

Det er jo nettopp det du prøver å finne ut med en lånekalkulator. Men for å få et konkret svar på dette må du slenge inn en søknad. Bankene kommer med ulike tilbud, og renta varierer. Det samme gjør etableringsgebyr og termingebyr. Derfor er det veldig smart å bruke en tjeneste som Lendo til å sammenligne tilbud og finne det som har best vilkår. Det gjør du altså med å sende inn en felles søknad digitalt hos dem. Lendo samarbeider med hele 25 ulike banker i Norge.

Hva kan du bruke et forbrukslån til?

Så lenge du betaler ned lånet på 5 år eller mindre kan du bruke pengene til akkurat hva du vil. I vår artikkel om forbrukslån har vi skrevet om noen populære formål som folk ofte bruker slike usikrede lån til, men fantasien setter egentlig grensene.

Av og til trenger man penger fordi en uforutsett utgift har oppstått, og man har kanskje ikke spart opp nok penger til å dekke disse utgiftene. Da kan et forbrukslån være en smart ting. Eksempler på ting man kan bruke lånte midler til er: Restskatt, Ferie, Bryllupsfeiring, Oppussing av kjøkken, bad eller andre rom i huset, nye møbler, sertifikat, tannlege og andre ting. Kort sagt alt du måtte ha behov for, men som du ikke har pengene for hånden til.

Hva er de viktigste fordelene med et usikret lån?

Det er mange fordeler med begge typer lån. Avgjørelsen vil imidlertid avhenge av dine behov. Det finnes ingen bedre lån enn andre. Det er opp til deg å bestemme hvilken type som passer best for din økonomiske situasjon. Det finnes långivere som vil tilby begge typer lån. Ta deg tid til å undersøke og velg den beste for deg.

Lån med sikkerhet krever sikkerhet for å gjøre det mulig for låntakeren å få lån. Dette betyr at dersom du unnlater å betale lånebetalingene dine, kan banken kreve dine eiendeler for å få pengene tilbake. Usikrede lån krever ikke at du stiller noen form for sikkerhet (som hjemmet eller bilen din) som kan brukes av utlåner for å få tilbake pengene sine i tilfelle du misligholder, er det et usikret lån.

Fordi du garanterer gjelden din med en eiendel, er sikrede lån ofte lettere å få enn usikrede lån. For å bli godkjent for et lån uten sikkerhet, vil de fleste långivere kreve at du har en god kredittvurdering.

rask godkjenning

Rask lånegodkjenning

Lån uten sikkerhet er lettere å få og kan gjøres raskere. Før du søker om lån, trenger du ikke å sende inn dokumentasjon som beviser eierskap av eiendom. Fyll ut søknaden, og vent på at lånebeløpet ditt blir overført. For å avgjøre om du er kvalifisert for et lån, vil utlåner vurdere din kredittverdighet og økonomiske situasjon.

Ulemper med et usikret lån

Usikrede lån har mange negative sider. Mange av dem har høye renter. Usikrede lån er dyrere enn sikrede lån. Usikrede lån er mer risikofylte for långivere. Långivere er mer sannsynlig å ta større risiko hvis kredittpoengsummen din er lav. Hvis kredittpoengsummen din er lav, er det mindre sannsynlig at de aksepterer den risikoen.

Usikrede lån er begrenset i beløp, så du kan kanskje ikke få det usikrede lånet du ønsker eller trenger. Långivere kan bare låne deg et begrenset beløp, som kanskje ikke er tilstrekkelig for dine behov. De fleste långivere tillater ikke fleksibilitet. Når du godtar vilkårene for lånet, vil du sannsynligvis ikke kunne endre dem.

Du er kanskje ikke kvalifisert for en lavere rente på et eksisterende lån. For å få en bedre rente må du søke om et nytt lån og betale tilbake det opprinnelige lånet. Usikrede lån er fortsatt lån, så du tar på deg mer gjeld. Dette kan til slutt ha en negativ innvirkning på kredittpoengsummen din.

Hvordan søker du forbrukslån?

Hvis du skal søke manuelt, bør du søke hos så mange banker som mulig. Dette er en tidkrevende prosess, og du vil ikke få fordelen av at bankene vet at de konkurrerer om å få deg som lånekunde. Det gjør i de imidlertid ved at du bruker en lånemegler som f.eks. Lendo, som sender din søknad til opptil 25 banker i en operasjon. Her vet alle bankene at de konkurrerer med hverandre om din søknad, og du vil kunne få tilbud som har vesentlig bedre vilkår.

Du velger lånebeløpet du trenger, fyller ut din personlige informasjon, og setter deg tilbake og venter på at tilbudene blir sendt til deg. Da er det enkelt å sammenligne og se i hvilken bank du får best vilkår og renter. Alle tilbud er uforpliktende og er gyldige i 30 dager fra du får dem.

> Til Lånekalkulatoren (Lendo Annonselenke)

Et lån kan gi deg økonomisk frihet tilbake i livet ditt

Det kan være demoraliserende å ha for mye gjeld og dårlig kredittscore. Selv om du aldri går glipp av en betaling, kan det å ha en høy belastning påvirke kredittpoengsummen din negativt fordi den utgjør 30 % av kredittpoengsummen din. I tillegg vil kredittvurderingen din lide enda mer hvis du hopper over betalinger på grunn av hvor mye du skylder.

Gjeldskonsolidering kan bidra til å reparere dårlig kreditt raskt ved å gjøre det enklere å betale regninger og eliminere underskudd. Hvordan kan noen med negativ kreditt få et gjeldskonsolideringslån? Selv om det er vanskelig, er det gjennomførbart.

Ulike former for konsolideringslån

La oss si at du har en rettferdig kredittscore og kan bli godkjent for et gjeldskonsolideringslån. Da har du har en rekke valgmuligheter i denne situasjonen. En kalkulator for forbrukslån vil gi deg en pekepinn på hvor mye du skal betale per måned.

Lån med betalingsanmerkninger og inkasso

Sikrede lån har en form for eiendel som sikkerhet, for eksempel en bil, båt eller annen gjenstand. Disse er vanligvis de beste alternativene for gjeldskonsolidering fordi de utgjør liten risiko for långiverne (som betyr lavere renter). De avhenger også mindre av inntekten din, kreditt eller den totale kapasiteten til å betale tilbake.

Lån uten sikkerhet og medunderskrivere

Et annet valg er usikrede personlige lån, og hvis det i det hele tatt er mulig, er det beste alternativet å få et med en pålitelig medunderskriver. For långivere kan et usikret gjeldskonsolideringslån med dårlig kreditt være risikabelt. Så du er kanskje ikke kvalifisert hvis søknaden ikke inkluderer en medunderskriver med bedre kreditt.

En medunderskriver kan hjelpe deg med å bli mer kvalifisert og senke kostnadene og renten på et potensielt gjeldskonsolideringslån. Velg noen som har en pålitelig inntektskilde og høy kredittscore fordi disse faktorene vil påvirke lånesøknaden din betydelig. Sørg i tillegg for at du kan foreta lånebetalinger til rett tid hver måned, fordi tapte eller forsinkede betalinger kan ha en negativ innvirkning på både kreditten din og medkreditten.

Sammenligne priser

På grunn av din dårlige kreditt, ikke vær redd for å søke etter det beste tilbudet som finnes der ute. Få prekvalifisering fra minst tre långivere. Når du har mottatt estimater fra hver, sammenligner du prisene linje for linje. Hvis det er en kostnad eller et tall du ikke forstår, ikke nøl med å stille spørsmål. Å shoppe rundt kan hjelpe deg med å få det billigste lånet som er tilgjengelig fordi renter, perioder og gebyrer kan variere mye mellom långivere.

Når du har fullført alle disse prosedyrene og valgt den beste utlåneren, er det på tide å fullføre søknaden i sin helhet. Du vil bli pålagt å samtykke til en kredittsjekk, og du må ofte fremlegge dokumentasjon på inntekt, eiendeler og bankkontosaldo. Når du kommer i gang, kan långiveren gi deg en detaljert liste over alt du trenger.

Hva du skal gjøre hvis forespørselen din om gjeldskonsolidering blir avvist

La oss si at du ikke kan få et gjeldskonsolideringslån fordi du ikke har nok kreditt, rentene er for høye, eller du ikke oppfyller de andre kravene. Så er det andre alternativer for å hjelpe deg med å håndtere din forestående gjeld.

Den første forsvarslinjen for deg kan være kredittrådgivning. Dette kan gi deg skreddersydde råd for dine spesielle økonomiske vanskeligheter.

I sjeldne tilfeller kan du også være kvalifisert for et gjeldssanering. Å håndtere kreditorene dine og overtale dem til å ta mindre enn det du skylder som full betaling, kan være utfordrende. Men en dialog med kreditorene dine kan være en løsning på dine gjeldsproblemer. Det må forsøkes som første instans uansett. Et vanlig forbrukslån gir deg som regel fra 10 000 og ikke mer enn 500 000 kr å rutte med normalt sett, så det kan hende du må sette boligen som sikkerhet. Gjør du dette kan du få lang nedbetalingstid. Antall års nedbetalingstid settes fra 1-15 år.

Forbrukslån er det enkleste for å konsolidere lån og kreditter med

Har du god kreditt, og er det vi kaller kredittverdig, kan du søke om forbrukslån eller et såkalt lån uten sikkerhet for å samle dine smålån og kreditter. Det er veldig mange banker som tilbyr forbrukslån. Dette har blitt en svært vanlig måte å samle sin gjeld under ett rentetak, slik at dine renter og avdrag blir færrest mulig. En lånekalkulator for forbrukslån finner du her hos Lendo.