Flytte Boliglånet

Flytte Boliglånet
Vurdering: 4.5/5

Hvordan flytter du boliglånet til en annen bank?

Tenk deg at du allerede har et boliglån og du lurer på hvordan du flytter boliglånet til en annen bank. I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan du gjør dette. Det kan spare deg for store beløp over tid, men det er du nok sikkert klar over siden du har søkt etter informasjon om hvordan du flytter boliglånet.

Anbefalte lånemeglere:

Ofte stilte spørsmål:

Mesteparten av tiden kan du bruke flere banker i stedet for å bytte. Bruk den banken som passer best for hver enkelt tjeneste. Dette indikerer at det vil være fordelaktig for mange forbrukere å bytte bank. Det er ikke nødvendig å overføre alt fra en bank til en annen, siden den nye banken ikke kansellerer kontoene dine ved den forrige institusjonen.

Du kan redusere de totale rentekostnadene for et lån ved å betale litt mer hver måned. Siden du betaler mindre renter og mer i avdrag, vil lånet også bli nedbetalt raskere. Å betale inn mere hver måned kan raskt resultere i betydelige besparelser.

I Norge regnes en gjeldsgrad på ca. 5 som gjennomsnittlig, men dette er faktisk det maksimale beløpet som anbefales. En gjeldsgrad på 2,5 anbefales som en generell retningslinje. Derfor 2,5 ganger din eller deres årlige bruttoinntekt.

Gå gjennom ditt nåværende boliglån

Å velge en ny bank er ikke for alle, men hvis du er blant de heldige, kan du bli fristet til å droppe din nåværende inkarnasjon til fordel for en skinnende ny gullstandard. For å unngå å velge mellom det gode gamle eller det gode, dårlige og det store, trenger du bare litt oppfinnsomhet og litt kunnskap.

Å ta deg tid til å velge riktig bank kan spare deg for en liten formue i det lange løp. For nybegynnere, sørg for å sjekke ut den lokale bankens nettsted og be den hyggeligste kundeservicerepresentanten om å hjelpe deg.

Start med å se gjennom låneporteføljen din. Ønsker du å søke om å refinansiere tilleggslån inn i boliglånet samtidig med flytting av boliglånet, eller flytter du kun boliglånet?

For å overføre boliglånet må banken være klar over eiendommens verdi. En ny evaluering er av og til nødvendig. Dette oppnås ved å innhente en takst fra en eiendomstakstmann eller eiendomsmegler. Den må ikke være eldre enn seks måneder.

Søk om refinansiering

Å få flyttet boliglånet til en ny bank kan altså forbedre din økonomiske posisjon. Du kan få en lavere rente eller betale ned lånet raskere. Långiveren vil vurdere kredittpoengsummen din, eiendelene dine og gjelden din. Hvis kredittvurderingen din blir god, kan du kvalifisere for en lavere rente og bedre vilkår.

Du kan bruke en online boliglånskalkulator for å anslå hvor mye du vil spare ved å refinansiere. Du må angi beløpet på gjeldende boliglån, rentesatsen på det nye lånet og sluttkostnadene dine. Du må kanskje også legge inn renten på eventuelle investeringer du har.

lånemegler

Det beste er å velge en lånemegler

En lånemegler som f.eks. Tjenestetorget Finans lar bankene konkurrere om å få nettopp deg som lånekunde. Dette gjelder også når du skal flytte boliglånet ditt. Megleren sender ut en felles søknad til de bankene de samarbeider med, og bankene vet at de kjemper om å gi det beste tilbudet. Derfor blir det ofte gode tilbud å få når alle har kommet med sitt.

Refinansiere boliglånet ditt ved å flytte det

Enten du ønsker å senke renten, forkorte løpetiden eller unngå å måtte refinansiere igjen i fremtiden, er det et par ting du bør vurdere når du skal refinansiere boliglånet ditt. Disse tipsene skal hjelpe deg å få de beste resultatene fra refinansieringen av boliglånet ditt.

Senk renten

Å få en lavere rente på boliglånet kan spare deg for tusenvis av kroner i det lange løp. Refinansiering kan også hjelpe deg med å komme deg raskere ut av gjelden, gi deg en bedre kredittrisiko og øke din økonomiske sikkerhet. Du kan også kansellere private boliglånsforsikringspremier.

Den beste måten å finne ut om refinansiering er riktig for deg, er å spørre utlåner. Han eller hun vil vurdere kredittscore, nåværende inntekt og eiendeler for å avgjøre om du kvalifiserer for et lån. De vil også fortelle deg om du kan få en lavere pris.

I tillegg til å senke renten, kan du også dra nytte av refinansiering for å få en lavere månedlig betaling, kortere lånetid, eller til og med få tilgang til noe av boligens egenkapital. Hvis du bestemmer deg for å refinansiere, må du kontrollere den fullt indekserte prisen.

Den tradisjonelle tommelfingerregelen er å refinansiere når din rente er 1 % til 2 % lavere enn din nåværende rente. En rentereduksjon på 1 % kommer sannsynligvis ikke til å utgjøre noen stor forskjell, men hvis du har betalt mer enn 6 % på boliglånet ditt, kan det spare deg for tusenvis hver måned.

Unngå å måtte refinansiere senere

Å få et boliglån for å refinansiere boliglånet ditt kan spare deg penger på månedlige betalinger, men det følger også med en viss risiko. Hvis du ikke tar deg tid til å sammenligne lån, kan du ende opp med å betale for mye i renter og sluttkostnader. Det er en god idé å konsultere en finansiell rådgiver før du refinansierer.

Et av de vanligste refinansieringsvalgene er en rente-og-siktig refinansiering, der du låner et høyere beløp for å betale ned på eksisterende boliglån. Denne typen lån har vanligvis lavere rente enn et boliglån med regulerbar rente. Du vil betale mer i renter i løpet av lånets levetid, men du vil kunne betale ned raskere.

En refinansiering kan også gi deg tilgang til egenkapital i hjemmet ditt. Noen låntakere velger å refinansiere fra fastrente til regulerbar boliglån fordi de ønsker å låse en rente. Det kan også være lurt å vurdere en utbetalingsrefinansiering, som kan hjelpe deg med å forbedre verdien av boligen din.

Et annet vanlig refinansieringsalternativ er en refinansiering uten sluttkostnader. Med denne typen refinansiering betaler du vanligvis en høyere rente, men du kan rulle sluttkostnader inn i din nye lånesaldo.

Forkort løpetiden på lånet ditt

Å endre løpetiden på boliglånet ditt er en god måte å spare penger på, spesielt hvis du er oppdatert på betalingene dine. Et kortere lån betyr også kortere tid før du eier boligen din. Du vil også betale mindre i renter i løpet av lånets levetid. Nøkkelen er å velge riktig utlåner.

For den sanne boliglånskjøperen er det mange alternativer der ute. Det er verdt noen minutter av tiden din til å sammenligne priser og vilkår fra flere långivere for å finne den rette. Hvis du vurderer å refinansiere, sørg for at du gjør en sammenligning av alle alternativene dine. På denne måten vil du være sikker på at du tar den best mulige avgjørelsen for dine behov.

Refinansiering av boligen er ikke for sarte sjeler. Selv om det kan være en god økonomisk beslutning, bør du vurdere alle alternativene dine før du tar avgjørelsen. Hvis du er i store økonomiske problemer, kan refinansiering være den eneste løsningen. De beste långiverne vil være villige til å samarbeide med deg for å få lånet ditt gjort på så kort tid som mulig.