2. Prioritetslån

2. Prioritetslån
Vurdering: 4.6/5

Et 2. Prioritetslån lar deg låne mer med sikkerhet i boligen din

Når man har behov for å låne mer penger, kan et 2. prioritets boliglån være en smart ting å vurdere. Et slikt lån tas opp i tillegg til det boliglånet man har fra før, og med sikkerhet i den ekstra verdien boligen har.

Ting som kan ha økt boligens verdi er oppussing og fornying, eller at markedsverdien i ditt område har gått opp. Da kan det være rom for å låne mer med sikkerhet i boligen din.


Refinansiering av boliglån

Hva er et 2. prioritetslån?

Et annen prioritetslån er ikke det mest vanlige, da de fleste har ett boliglån å forholde seg til. Med et ekstra lån får du altså 2 lån å betale på. Banken du har hovedlånet i har da første prioritet og sikkerhet i det meste av boligen, mens bank nr. 2 får pant i den ekstra verdien som boligen har.

Den siste banken vil ikke få sine penger før hovedbanken har fått sitt, i tilfelle et mislighold av lånet. Det fins noen få banker som tilbyr prioritetslån. Det er stort sett ganske høyt etableringsgebyr på slike lånebeløp. Men et andre prioritetslån kan være med på å gi deg refinansiering av utestående gjeld som forbrukslån og kredittkortgjeld, sånt som andre banker ikke vil hjelpe deg med.

Hva er kostnadene med et 2. prioritets boliglån?

Rente er noe alle bryr seg om når man skal søke lån. I et slikt ekstra lån vil renta være noe høyere enn på det andre boliglånet. Det er fordi at den banken som gir deg innvilger din søknad om ekstra lån, tar høyere risiko enn boliglånsbanken din.

De har som sagt lavere prioritet enn bank nr. 1, og står da sist i køen. Derfor vil effektiv rente være høyere. Men uansett vesentlig lavere enn med forbrukslån og kredittkort.

Nedbetalingstid

Nedbetalingstid er en annen ting å vurdere når man søker etter informasjon om lån. Du kan spare mye i rentekostnader ved å velge kortest mulig tid til nedbetaling av lånet. Husk at for hvert avdrag tilkommer det et termingebyr, og det må du gange opp med antall innbetalinger du skal gjøre over hele nedbetalingsplanen.

låneagent 2 prioritetslån

Hvordan søker du om 2. prioritetslån?

Den beste og enkleste metoden for å søke om lån av annen prioritet er om du går gjennom en finansagent. Ved refinansiering av smålån, forbrukslån eller kreditter er dette alltid lurt. Da får du mange ulike tilbud, der du kan velge det du synes er best for deg. Da kan du også få ned kostnad og eff rente til et nivå du synes er komfortabelt.

Velg en agent

De aller fleste banker tilbyr ikke dette, men annonsøren vi velger å trekke frem her, Okida, tilbyr hjelp med å søke om 2. prioritetslån hos de ulike bankene. Hos dem kan du søke om lån inntil 10.000.000 kr. De samarbeider med alle spesialbankene i Norge.

Som Okida skriver på sine egne sider:

(Annonselenke. Eff. rente 6.79% v2mill o/25år, kost kr.1.895.969, kr totalt 3.895.969.)

Okida

Fem gode grunner for å prøve oss

  • Tilbud fra opptil 8 gode banker – det første i løpet av kort tid.
  • Lavere rente – vi er spesialister på forhandling med bankene.
  • Gratis og uforpliktende for deg – bankene betaler oss.
  • Flinke rådgivere som bryr seg – som ønsker å hjelpe deg.
  • Egen personlig rådgiver – hjelper deg fra start til mål.

 

>> Besøk Okida <<

(Annonselenke. Eff. rente 6.79% v2mill o/25år, kost kr.1.895.969, kr totalt 3.895.969.)