1 ting du kan gjøre dersom kredittkortet ditt har gått til inkasso

1 ting du kan gjøre dersom kredittkortet ditt har gått til inkasso
Vurdering: 5/5

Bruker man et kredittkort på riktig vis, er kortet et fantastisk verktøy for de fleste forbrukere. Misbrukes kortet kan man enkelt havne i økonomiske problemer. Blant annet risikerer man inkasso dersom kredittkortgjelden ikke blir betalt inn.

I verste fall kan det ende med en betalingsanmerkning, og får man en slik økonomisk heftelse kan det skape store økonomiske problemer. Så hvordan bør du angripe situasjonen dersom du ikke kan betale tilbake hele kredittkortgjelden din?

Det er selvsagt bankene som opplyser deg om at du har fått en inkassosak, men det betyr ikke at de nekter å hjelpe deg med å finne løsninger i tøffe økonomiske perioder. Hos banken kan du blant annet be om betalingsutsettelse og en midlertidig rentestopp. På sikt er ikke dette en spesielt god løsning, men det kan være et godt alternativ der og da.

Det finnes også et annet grep du kan ta raskt.

1. Søk om refinansiering

Så fort du ser at gjelden er for høy for deg, er det viktig at du reagerer så raskt som mulig. Det beste alternativet i en slik situasjon er å søke om en refinansiering før du får en betalingsanmerkning registrert på deg.

Dersom skaden har skjedd og du har fått en betalingsanmerkning, kan du forsøke å søke om en refinansiering med betalingsanmerkning. Da må du imidlertid eie din egen bolig, eller ha noen som kan stille med sikkerhet for deg.

Veldig mange banker ønsker stadig å tilby denne låneformen, så det finnes muligheter her.

Hva er konsekvensene hvis jeg ikke foretar meg noe?

Sitter du bare på rumpa går gjelden videre til namsmannen. Da er det politiet som får ansvaret med å inndrive gjelden du skylder, og du kan i verste fall oppleve tvangssalg av bolig, lønnstrekk og tvangssalg av eiendeler for å dekke gjelden.

Når det er sagt, er det ikke mange kredittkortgjeld-saker som havner på namsmannens kontor. Det betyr at folk flest klarer å løse flokene før det går så langt. Klarer du ikke å betale det du skylder så kan namsmannen i teorien kjøre saken din helt til du er konkurs, eller du får en gjeldsordning.

Heldigvis klarer forbrukere av kredittkort som regel å finne løsninger før dette skjer.

Trenger du hjelp med kredittgjelden?

Dersom du trenger hjelp med refinansiering kan det være smart å bruke en låneagent. I tillegg er alle kommuner lovpålagt å tilby gjeldsrådgivning helt gratis til innbyggerne. Ta kontakt med NAV for å få hjelp med dette.

En annen løsning er å oppsøke private gjeldsrådgivere, men dette betyr større utgifter for deg. Du må også være obs på å styre unna useriøse rådgivere. Derfor er kommunal hjelp det tryggeste alternativet dersom du trenger hjelp med gjelden din.

Tips til leserene: Bruk Gjeldsregisteret til å se en oversikt over din gjeld: https://www.gjeldsregisteret.com/